Facebook Toestaan Niet toestaan

Ysselsteyn stoot Handel van de troon

20 maart 2023 16:00

Soms zijn er van die dagen dat het niet wil. Dat het, ondanks alle goede bedoelingen, voor geen meter loopt. Afgelopen zondag was voor Handel zo’n dag.

In Ysselsteyn stuitten de blauwhemden op een op en top gemotiveerde tegenstander. De Limburgse laagvlieger pompte ziel en zaligheid in de wedstrijd. De gastheren waren vast beraden de trotse lijstaanvoerder niet zonder kleerscheuren te laten wegkomen. Handel werd overbluft door het opportunisme en de daadkracht van de tegenstander. Het slaagde er eigenlijk geen moment in zijn status als koploper waar te maken. Bovendien maakte een hobbelige grasmat goed voetbal lastig.
In de 25ste minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Mike Arts profiteerde van zijn vrijheid, gaf een perfecte bal voor, die bij de tweede paal werd binnen gewerkt: 1 – 0
Bijna had Dennis Teunissen die voorsprong voor de rust nog verdubbeld. Gelukkig had keeper Tim van de Loo een adequaat antwoord op zijn lage schuiver.

Ook in het tweede bedrijf startten de blauw-witten niet sterk. Toch kwam het, vanuit het niets, in de 50ste minuut langszij. Een schot van Guus Fonken werd door een Limburgs been van richting veranderd, waardoor doelman Swinkels op slag kansloos was: 1 – 1
Maar amper een minuut later liet heel Handel zich in de luren leggen. Een perfecte Limburgse vrije trap werd bij de verre paal vakkundig binnen geknikt, waarmee de marge weer werd hersteld: 2 – 1
Hoewel het erg rommelig bleef, bouwden de blauwhemden langzaam maar zeker aan een overwicht. Job Roijackers speelde zich knap vrij en mikte zijn voorzet op het hoofd van de ingevallen Rob Manders. Maar een Ysselsteynse verdediger voelde het onheil naderen en tikte met de hand de bal weg. De toegekende strafschop werd vervolgens door Teun Graat overtuigend in de winkelhaak gerost: 2 – 2
In het zicht van de haven ontstonden voor beide doelen nog enkele hachelijke momenten. Gescoord werd er niet. Toen Handel na 90 minuten dacht één zwaarbevochten puntje mee naar de Eikenwal te kunnen nemen, kreeg Ysselsteyn in de extra tijd op rechts nog een vrije trap toegewezen. Het werd een kopie van de trap, begin tweede helft, waardoor de Limburgers alsnog met de volle buit aan de haal gingen: 3 – 2

Bruheze, dat op het vinkentouw zat, maakte geen fout, zodat de Helmonders wederom aan kop staan. Handel volgt op twee punten.

Zondag a.s. speelt Handel thuis tegen runner-up Excellent. Aanvang 14:00 uur