Facebook Toestaan Niet toestaan

Handel weer aan kop

6 maart 2023 12:15

Zondagmiddag mocht Handel op bezoek bij middenmoter Hapse Boys. De formatie uit Haps bleek de vorige edities een stugge ploeg, waar de blauwhemden de handen aan vol hadden.

De grasmat van de gasheren heeft al jaren een bedenkelijke reputatie. Passes over de grond worden daardoor onberekenbaar. Goed voetbal was lastig. En terugspeelballen op de keeper zeer risicovol. Tim van de Loo werd er bijna door verrast.
Handel probeerde het spel te maken, maar kon aanvankelijk geen potten breken. De meeste dreiging ging uit van Hapse Boys. Uit een knap genomen hoekschop ontstond tot twee maal toe een goede kans. Gelukkig voor de blauw-witten belandde de bal uiteindelijk in de handen van keeper Tim van de Loo. Vooral de behendige Wouter Peeters Weem bezorgde de Handelse afweer handen vol werk. Na weer een knappe actie mikte hij rakelings over.
Ook de blauwhemden kreeg kansjes. Een vrije trap van Thijs Fonken werd bij de verre paal bijna verzilverd. Ook een scherpe voorzet van Giel Bos veroorzaakte de nodige onrust voor het Hapse doel.
Na ruim een half uur was het toch raak. Van even buiten het strafschopgebied krulde Teun Graat de bal boven in de hoek. Een prachtig doelpunt en de voorsprong voor Handel: 0 – 1
Maar de Boys lieten het er niet bij zitten. Enkele razendsnelle aanvallen werden, door uitstekend ingrijpen van Jori Vermeulen en Daan van Zon, in de kiem gesmoord. Luttele minuten later kwam Handel goed weg doordat het leer, na een fraaie aanval over links, op de paal werd gekopt.
Op slag van rust volgde nog een mooie opsteker. Uit een corner knikte Daan van Zon de bal in de voeten van Thijs Fonken, die uit de draai de blauw-witte voorsprong verdubbelde: 0 – 2
Hiermee haalde Handel het maximale uit de eerste helft, waarin Hapse Boys de beste kansen kreeg.

Het was Handel dat het sterkst uit de kleedkamer kwam. Na vijf minuten werd Teun Graat, in de doelmond aan de kant gebeukt. Het leverde een penalty op. Vanaf de stip knalde Jeffrey Driessen de blauwhemden op rozen: 0 – 3 op de klok.
Handel liet er verder geen misverstand over bestaan wie de beste ploeg was. Het combineerde er lustig op los en legde de ene na de andere fraaie aanval op de mat. Het enige dat de blauwhemden verzuimde, was het overwicht in een hogere score uit te drukken.
Zo’n tien minuten voor tijd, daarentegen waren het de gastheren die hun werklust beloond zagen: 1 – 3
Daardoor werden de laatste tien minuten nog hectisch. Hapse Boys perste er alles uit om de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan nogmaals een bal op de paal kwam het niet.

De drie punten gingen mee naar D’n Eikenwal. En omdat koploper Bruheze zich verslikte in EGS’20, mag Handel zich, met één puntje voorsprong, die nieuwe lijstaanvoerder noemen.

Komende zondag speelt Handel tegen Constantia uit Wanroij. Aanvang op D’n Eikenwal: 14:00 uur.