5423VG
HANDEL
tel. 0492-322280

Het in grote getale meegereisde Helmondse publiek verwachtte, letterlijk én figuurlijk, vuurwerk.
Toen de laatste knal boven de Eikenwal uiteenspatte, was de wedstrijd al lang en breed begonnen.
Ook op de groene mat ging het er stevig aan toe. Al binnen een paar minuten had scheidsrechter
Cornelissen, over en weer, een speler op geel getrakteerd. Handel had het betere van het spel. Al in
de twaalfde minuut leidde dat tot succes. Na een prachtige aanval en onnavolgbaar tikkie-takkie in
het zestienmetergebied, haalde Teun Graat de trekker over: 1 – 0
Het scheelde maar een haar, of de koploper kwam in de twintigste minuut weer langszij. Gelukkig
stond, volgens afspraak, een blauwhemd tegen de binnenkant van de paal geposeerd, zodat een
daverend schot uit een corner, op het nippertje kon worden gekeerd.
Vlak voor rust kreeg Handel tot twee maal toe een kans de score te verdubbelen, maar beide keren
wenste Bruheze-keeper Kevin Cox daar niet aan mee te werken.
Ook de Helmonders beten van zich af. Antonie van Lierop liet vanaf rechts een verraderlijk schuiver
los, rakelings voorlangs. Bovendien bleef, door uitstekend ingrijpen van Daan van Zon, Handels
krappe voorsprong intact.
In het tweede bedrijf, walste een ontketend Handel, in een tijdsbestek van goed vijf minuten, over de
trotse lijstaanvoerder heen: In de 55 ste minuut verslikte een Helmondse verdediger zich, waardoor hij
Nino Croymans vrij baan verschafte. Zijn voorzet was perfect zodat Teun Graat overtuigend het
karwei kon afmaken: 2 – 0
Meteen daarop stoomde Balder van Osch op over rechts. Zijn pegel kon door de keeper met de
vuisten tot hoekschop worden verwerkt. De bal uit die corner werd door Teun Graat op de paal
gekegeld, waarna het terugkaatsende leer door Rob Manders tegen het net werd geknald: 3 – 0
Met 60 minuten op de klok kroonde Teun Graat zich tot goudhaantje. Uit een knappe voorzet, knikte
hij zijn derde, en Handels vierde binnen: 4 – 0
De koploper gooide de handdoek in de ring. Het moest wel. Tegen dit Handel was geen kruid
gewassen. In het zicht van de haven gooide aanvoerder Giel Bos er nog een schepje bovenop. Na een
rush over links soleerde hij het strafschopgebied in, waar ten einde raad aan de noodrem werd
getrokken. De toegekende penalty werd door de ingevallen Jeffrey Driessen vakkundig verzilverd: 5 –
0
Na het laatste fluitsignaal konden de blauwhemden een welverdiende staande ovatie in ontvangst
nemen. Door deze klinkende overwinning is Handel wederom koploper en begint er voorzichtig een