Facebook Toestaan Niet toestaan

Handel stunt in beker tegen O.S.S ‘20

17 januari 2023 21:45

Handel moest aantreden tegen het zaterdag team van O.S.S.’20 een gedegen tegenstander die nog maar 3 punten in de competitie had verloren. Voor Handel was het kijken hoe ze de winter zijn doorgekomen want trainen de afgelopen week kon alleen maar in de zaal door het slechte weer.

Het was regen en windkracht 6, Handel moest aantreden op kunstgras doordat de andere velden blank stonden. Maar 2 handen vol supporters die afgereisd waren naar Oss zagen dat de wedstrijd in het begin, gelijk op ging. Maar na onoplettendheid in de defensie bij Handel kwam er een steekpas tussendoor op Timo Ceelen die de bal in de linksbovenhoek onhoudbaar in het doel van Tim v d Loo schoot. Handel keek tegen een achterstand aan en ging het baltempo opvoeren. Na 20 min kwam er een grote kans van rechts die strak werd ingespeeld door Balder van Osch op Teun Graat legde de pal panklaar voor Thijs Fonken die met een streep op keeper van Alem van Oss schoot, de afvallende bal was voor Ties van Zon maar ook hij kreeg de keeper op zijn pad.

Er kwam nog een discutabel moment een voorzet van Handel op links werd met de hand tegengehouden, maar de scheidsrechter zag er niets in. Handel voerde de druk op met goed combinatie spel waarbij Teun Graat een open kans voor goal kreeg maar de bal links naast de paal zag belanden. Met vele voorzetten van rechts door Balder bleef het gevaarlijk, echter kwam het gevaar van O.S.S. die met snelle counters Handel het leven zuur wilde maken en schoten die net over gingen kon Handel even uitblazen in de rust.

Handel schoot na rust uit de startblokken want ze geloofde erin om O.S.S. op de knieën te krijgen in de 1e minuut een voorzet van rechts door Teun op Thijs Fonken die de bal in de handen van de keeper zag belanden. Jori Vermeulen kwam steeds meer naar voren en met een voorzet plukte de keeper het schot van weer Thijs Fonken onder uit de hoek. Het zat niet mee en dat zag O.S.S. ook en counterde erop los. Hierop moest er door de Handelse verdediging aan de handrem worden getrokken. Een vrije trap van O.S.S. belande linksboven in de hoek onhoudbaar voor Tim van de Loo Handel keek tegen een 2-0 achterstand aan.

Het was nog 20 minuten en O.S.S. was weer gevaarlijk en de spits kwam 1 op 1 te staan tegen Tim van de Loo die de Bal vakkundig met de voet mooi uit zijn doel kon houden. Trainer Janssen ging met nog 15 min op de klok “alles of niets” spelen. Rob Manders en Daan van Zon kwam in het veld. Hierdoor kon Jori Vermeulen ook mee naar voren. Vader Fonken geloofde erin niet meer in, maar 5 minuten voor Tijd kwam Job Rooijackers de motor op het middenveld op rechts vrij, door een pas van Ties van Zon, voor de keeper en schoot deze vakkundig boven in de hoek en de aansluitingstreffer was een feit. Handel drukte door en de ene na de andere corner volgde elkaar op. Tot een minuut voor tijd kwam de bal van links in de drukke 16mtr bij Geert v d Bosch die niet nadacht en een Duitse goal maakt 2-2.

Het was direct penalty’s nemen volgens het regelement Rob Manders mocht als eerste 1-0, Geert van de Bosch de 2e die nog net aangeraakt werd, maar het stond 1-2 voor Handel toen Tim van de Loo de 2e penalty van O.S.S. stopte. Den Dries maakte de 3e en Giel Bos de 4e penalty. Was het 3-4 toen Ties van Zon in de hard wind en regen de laatste penalty mocht nemen.  Snoeihard plaatste hij de bal rechtsboven in de hoek en gingen de handen in de lucht, Handel heeft zich bij de laatste 32 geplaatst in het bekertoernooi. Tegenstander in de volgende ronde is de winnaar tussen Achates/Ijsselstein. A.s. zondag speelt Handel vriendschappelijk om 12 uur uit tegen Eendracht’30 uit Mook.