Facebook Toestaan Niet toestaan

Handel start met lege handen

21 september 2020 19:00

Eindelijk, de bal rolt weer! Na een foutloze bekerronde tegen ploegen uit lagere klassen, moesten de blauwhemden nu zijn klaargestoomd voor het echte werk. De KNVB toverde een verrassende competitie-indeling uit de bus die zich uitstrekt over maar liefst drie provincies. Veel nieuwe, onbekende tegenstanders dus. De eerste grote onbekende, het Gelderse Rood-Wit uit Groesbeek, was afgelopen zondag te gast op D’n Eikenwal.

Op een splinternieuwe grasmat, met nieuweling Jeffrey Driessen in de basis, brachten de rood-witte gasten het nieuwe seizoen aan het rollen.

Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd met over en weer kleine mogelijkheden, maar met weinig echt uitgespeelde kansen. Tot twee keer toe was Rood-Wit dichtbij na toegekende vrije trappen. Uit de eerste, in de 9de minuut, kopte een Groesbeker op de paal. Bij de tweede vrije trap, in de 29ste minuut vanaf rechts, zeilde de bal over de complete Handelse defensie en viel bij de tweede paal pardoes voor de voeten van een roodhemd. Blijkbaar ook geschrokken schoof hij het buitenkansje voorlangs.

Aan de andere kant bracht Teun Graat, na een prima actie, Jeffrey Driessen in stelling. Terwijl hij de keeper al had verschalkt werd zijn inzet door een terug sprintende verdediger, op het nippertje onschadelijk gemaakt. Even later had de vrijstaande Koen Fonken de openingstreffer op de slof. Helaas raakte hij het leer niet zoals het moest.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. De Handelse verdedigers hadden hun handen vol aan de behendige Roy van Ottele en de watervlugge Cherano Hasselbaink die vooral met Giel Bos boeiende duels uitvocht. Peter van den Bosch moest redding brengen toen Thomas van Mossel de bal op de slof nam.

Met name de sleurende Teun Graat, bezorgde met een aantal fraaie acties, de Groesbekers grote zorgen. In de 53ste minuut bereikte hij met een puike pass Thijs Fonken. Maar ook hij had het vizier nog niet op scherp. Amper twee minuten later legde Graat de keeper in de luren, waarna Job Roijakkers het karwei kon afmaken. Weer werd de bal van de lijn gerost. En ook Jeffrey Driessen miste het nodige geluk, toen hij de voorzet van de op rechts opgedoken Peter van den Bosch, ineens op de pantoffel nam.

Niet lang nadat kilometervreter Teun Graat, vanwege een blessure noodgedwongen vroegtijdig naar de stal moest, viel voor Handel het doek. Cherano Hasselbaink slalomde virtuoos het strafschopgebied in. Zijn inzet smoorde, maar werd onmiddellijk opgepikt door de net ingevallen Yannis Ngola, die het leer in de korte hoek schoof: 0 – 1

Die achterstand was een flinke dreun. Even leek het geloof weg en liepen de blauwhemden achter de feiten aan. Toch werden de mouwen weer opgestroopt, op zoek naar een punt. Maar verder dan een terecht afgekeurd doelpunt wegens obstructie tegen de keeper kwam Handel niet.

Toen Mike van Lokven, die een prima wedstrijd floot, na enige blessuretijd het eindsignaal blies, stonden de Eikenwallers helaas met lege handen.

Volgende week speeld Handel 1 om 14.30 uur in Geffen tegen Nooit Gedacht.