Facebook Toestaan Niet toestaan

Handel stunt tegen Wittenhorst

10 april 2023 21:15

Op 2e paasdag moest Handel aantreden tegen de koploper van de 1e klasse Wittenhorst (Horst), op papier was Handel natuurlijk de underdog. Maar zoals Spakenburg dat op hoog niveau klaar speelde lukte het Handel om Wittenhorst op de knieƫn te krijgen.

In de 1e helft zag het technische betere Horst het overwicht hebben, maar Handel kroop regelmatig uit haar schulp, eerste schot van Geert van de Bosch ging snoeihard over. Meer en meer kwam Handel aan voetballen toe, met schoten van Giel, Thijs, Ties en Job was het in 10 minuten tijd billen knijpen voor Horst. Toch was het in de 40e minuut een snelle tegenstoot van Horst, kwam er een voorzet van rechts die door keeper van de Loo ongelukkig werd geraakt. De afvallende bal werd onder in het hoekje geprikt door Willem Heijnen en was het 0-1. Handel rechte de rug en maakte vlak voor rust de 1-1, Thijs Fonken die zich fraai vrij maakte, zette voor op Balder van Osch die de bal op de pantoffel nam en de bal in het netje legde.

Na rust kwam Wittenhorst goed uit de startblokken, een voorzet van rechts belande op het hoofd van Tom Spreeuwenberg die tussen 2 Handelse verdedigers de bal mooi in het netje kopte. Horst bleef het overwicht houden en duwde handel in de verdedigende linies. Trainer Sander Janssen greep in en bracht Rob Manders en Nino Croymans in het veld, druk van Handel ging toenemen Jori Vermeulen die een ijzersterke wedstrijd speelde zette op wilskracht door op rechts en kreeg een vrije trap. Deze werd genomen door Ties van Zon die de bal van de lijn gehaald zag worden. Nog 10 minuten op de klok werd Jeffrey Driessen en Guus Fonken ingebracht, het was alles of niets. Het ongelooflijke gebeurde. Een vrije trap op 3 meter van de middenlijn werd door Giel Bos genomen, de bal werd door keeper Ravi Arts verkeerd ingeschat liep onder de bal door en was het 2-2. Weer penalty’s in het beker toernooi was het gevolg. De uitglijder van de dag werd Dion van Horne die de 4e penalty van Horst huizenhoog overschoot. Penalty’s van Handel werden genomen door Rob, Jeffrey, Geert, Giel en Teun Graat die de beslissende 5e mocht nemen. Handel zit nu bij de laatste 8 en treft HVCH (Heesch)  op 20 april om 20.00uur thuis voor een plaats in de halve finale.

Zondag om 14.00uur speelt Handel thuis tegen Vitesse ’08.