Facebook Toestaan Niet toestaan

Handel zet hekkensluiter opzij

13 maart 2023 16:15

De nummer één (Handel) tegen de nummer laatst (Constantia), dat was de wedstrijd die op het affiche stond vermeld. Op papier een klusje dat te klaren moest zijn. Maar ja, nog nóóit is een wedstrijd beslist op papier

Bij aanvang van de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen voor de diezelfde dag overleden Frans van Berloo.

Na het fluitsignaal lieten de blauwhemden merken, weinig medelijden te hebben met de beroerde positie van de gasten uit Wanroij. Handel schoot furieus uit de startblokken. Al in de derde minuut testte Balder van Osch met een fraaie knal de Constantia doelman. Met een even fraaie zweefduik wist Jeroen Hendriks zijn doel schoon te houden. Maar diezelfde doelman verslikte zich in de verraderlijk curve in de hoekschop van Thijs Fonken. Via zijn vingers verdween het leer ineens in het doel: 1 – 0
Het vroege doelpunt was een mooie opsteker voor de mannen van de Eikenwal. Het klasse-verschil was groot. Eénrichtingverkeer het gevolg. De arme gasten werden van het kastje naar de muur getikt. Na ruim een kwartier werd Handels voorsprong verdubbeld. Weer vormde een corner van Thijs Fonken de inleiding. Bij de tweede paal vond hij Daan van Zon, die het leer naar beneden in het netje knikte: 2 – 0
Bijna leverde een te korte terugspeelbal voor Constantia de aansluitingstreffer op. Gelukkig was keeper Tim van de Loo niet in slaap gesukkeld. Met zijn linkervoet wist hij de poging onschadelijk te maken. Het was de eerste én de enige keer dat Handels keeper in actie moest komen.
Na dik een half uur was het weer prijs. Na een schitterende aanval, waarbij vele blauwhemden betrokken waren, gaf Giel Bos de bal voor. Daar maakte de inkomende Teun Graat, met een atletische zweefduik, het karwei af: 3 – 0

Ook in het tweede bedrijf kregen de gasten uit Wanroij alle hoeken van het veld te zien. Job Roijakkers, met een verrassende knal en Jeffrey Driessen, tot twee maal toe met het hoofd, stelden de doelman op de proef. Maar de Constantia-keeper liet zich niet in de luren leggen.
Gevolg van de hegemonie was wel, dat in de Handelse afweer concentratieverlies de kop op stak. In de 75ste minuut werd de bal simpel en onnodig ontfutseld en dat leverde een dot van een kans op. Met vereende krachten werd het leer, op miraculeuze wijze, van de lijn gerost. Maar uit de toegekende hoekschop viel de tegentreffer alsnog. Een klein smetje was het wel, op een verder nagenoeg vlekkeloze wedstijd: 3 – 1
Verder was het weer blauw-wit wat de klok sloeg. Teun Graat testte nogmaals Wanroijs keeper en de net ingevallen Guus Fonken knalde op de lat. Na een mooie actie van Balder van Osch en wederom een schot op de paal, waarna Guus Fonken de terugkaatsende bal opnieuw op de slof nam, tekende Teun Graat, met een subtiel tikje, voor het slotakkoord: 4 – 1

Aanstaande zondag speelt Handel uit tegen Ysselsteyn. Aanvang 14:30 uur