Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United behaald door hard werken een punt uit de wedstrijd tegen koploper Handel.

tel. 0478-531313

SV United begon haar thuiswedstrijd fel, onder luide aanmoediging van hun supportersschare, die
vanwege het seizoensafsluitingsfeest in grote getale aanwezig waren. Handel begon redelijk gespannen
aan de wedstrijd, omdat het spel in het begin niet lekker liep, en SV United ook heel erg ingezakt
speelde. De scherpte en zuiverheid van het spel van Handel was op een lager niveau als de afgelopen
wedstrijd tegen Bruheze.
SV United wist het eerste half uur van de wedstrijd door geregeld de lange bal te spelen, toch regelmatig
tot een gevaarlijke uitval te komen waar de Handel verdediging de handen aan vol had. Zo werd in de 20 ste
minuut door een verre trap vanuit de verdediging van SV United, een aanvaller van hun bereikt, die
behendig de Handel verdediging en doelman omspeelde, en de bal in het Handel doel wist te schuiven
(1-0). Jori Vermeulen moest daarna nog een keer aan de handrem trekken om een aanval van Sv United
onschadelijk te maken, wat hem een gele kaart opleverde, die helaas voor hem en Handel gevolgen
heeft voor de volgende wedstrijd. Handel rechte de rug en bleef aanvallend spelen en wist SV United ook
wel steeds meer onder druk te zetten. In de 27 ste minuut steekt Ties van Zon mooi het middenveld over,
en levert een loepzuivere voorzet af op het hoofd van Jeffrey Driessen, maar zijn kopbal mist het doel en
gaat langs. In de 45 ste minuut weet Handel een hele mooie combinatie te creëren. Thijs Fonken weet Ties
van Zon te bereiken, die de bal haarscherp voor het doel brengt. Dit keer is Jeffrey Driessen heel
overtuigend, komt voor zijn man en weet de bal met zijn voet onbereikbaar voor de keeper in het doel te
werken (1-1).
De 2 de helft komt Handel beter uit de startblokken als de eerste helft, en zet SV United meteen onder
druk op eigen helft. Toch is het weer SV United die de eerste echte kans creëert na 5 minuten in de 2 de
helft, bij een uitval van hun. Gelukkig beland het schot op de lat en is daardoor het gevaar weer
geweken. In de 18 e minuut van de tweede helft komt Giel Bos tot een goed afstandsschot, maar ook dit
schot spat op de lat uiteen. Direct daarna weet Ties van Zon via een rush een aantal SV United spelers
te omzeilen en komt tot aan de achterlijn, alleen de teruggelegde bal komt bij de verkeerde kleur in de
voeten. In de 66 ste minuut wordt Teun Graat goed in de diepte gepast, maar komt in botsing met de
uitkomende keeper, waardoor de bal niet in het doel beland. 10 minuten voor tijd wordt Daan van Zon
vastgehouden en geduwd door een SV United speler. Zijn duwende tegenreactie wordt door de
scheidsrechter als onreglementaire tegenreactie beoordeeld en krijgt daarvoor de rode kaart
gepresenteerd. Ondanks dat Handel met 10 man verder moet, blijven ze druk op SV United houden,
maar het zit er niet in om tot een doelpunt te komen.
Deze spannende wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel, wat betekend dat SV United redelijk zeker is van
klasse behoud, en Handel de laatste wedstrijd tegen Stiphout Vooruit moet winnen om zeker te zijn van
het kampioenschap. Een spannend scenario voor een seizoen afsluiting, waar Handel een eventueel
kampioenschap nog steeds in eigen hand heeft! Wij rekenen op zoveel mogelijk supporters a.s. Zondag
21 mei op dun Eikenwal in Handel om ons vaandelteam te steunen in de strijd om het kampioenschap in
de 3 de klasse D in de wedstrijd tegen Stiphout Vooruit 1.