Datum

27 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag trof Handel een oude bekende. Op bezoek bij Nooit-Gedacht in Geffen gingen de blauwhemden op jacht naar de eerste overwinning van dit seizoen.

Het duel kwam wat stroperig op gang. Van achter uit was het zoeken bij Handel. De opbouw verliep stroef doordat een vrije man maar moeilijk gevonden kon worden. Zonder tot grootse daden te komen hadden de gastheren meer balbezit. Balder van Osch bracht diepgaand meer vaart in de strijd. Helaas was zijn voorzet niet op maat. Door kordaat ingrijpen hielp Mark van Erp tijdig de Geffense aanvallen om zeep. In de 22ste minuut bracht Jeffrey Driessen met het hoofd Rob Manders in stelling. Manders raakte de bal niet vol, zodat een verdediger nog tijdig zijn verslagen doelman te hulp kon schieten. Nog geen minuut later leek Thijs Fonken de bal te verspelen, maar met de nodige inspanning wist hij dat zelf te herstellen en onmiddellijk Rob Manders aan te spelen. Uit de draai tekende hij voor de eerste treffer van het seizoen: 0 – 1

Met een krap half uur op de klok probeerde Peter van den Bosch zijn tegenstander met een klein duwtje uit balans te brengen. Een duur duwtje, zo bleek. De toegekende vrije trap werd op de lat gekegeld, waarna de terugkaatsende bal door een inkomende Geffenaar in de touwen werd geknikt: 1 – 1

Handel perste er nog een paar kansjes uit, waarbij vooral Jeffrey Driessen dichtbij was. Maar nadat Rob Manders zich, na een duel met de keeper, geblesseerd moest laten vervangen, waren de blauwhemden de kluts kwijt. Collectief gepruts leverde de gastheren een aantal kansen op. Gelukkig hield keeper Niels van Hooff, met enkele fraaie reddingen, Handel op de been.

In de tweede helft voerden de Geffenaren de druk op. Met vereende krachten wisten de blauwhemden een tweede tegentreffer te voorkomen. Plotseling, in de 55ste minuut, kreeg Handel hulp uit onverwachte hoek. Een te magere terugspeelbal werd een prooi voor Jeffrey Driessen, die het cadeautje dankbaar uitpakte: 1 – 2

Dat was het sein voor Nooit-Gedacht om de duimschroeven nog verder aan te draaien. Wederom bewees Niels van Hooff zijn klasse door een poeier uit de kruising te ranselen. En ook door een van richting veranderde vrije trap, liet hij zich, via zijn vuist en de lat, niet verschalken.

Handel loerde op de counter. Langzaam maar zeker kregen de blauwhemden meer vat op het spel. Enkele fraaie combinaties waren het gevolg. Het leverde mogelijkheden op voor Jeffrey Driessen, Job Royakkers en Geert van den Bosch. In de 78ste minuut stond Thijs Fonken aan het eind van een uitstekende aanval over vele schijven. Zijn droge schuiver in de verre hoek betekende de nekslag voor Nooit-Gedacht: 1 – 3

Tegen beter weten in zetten de gastheren nog even aan, maar al gauw beseften ze dat hun missie zinloos was. Daarmee werd de eerste overwinning van dit seizoen voor Handel een feit.

Komende zondag speelt Handel tegen EGS ’20 (Escharen). Aanvang op D’n Eikenwal: 14:30 uur