Handel pakt volle buit

Voor het eerste potje van 2019 moest Handel afgelopen zondag afreizen naar Gennep, waar het plaatselijke Vitesse ’08 de tegenstander was. Ongetwijfeld zouden de Gennepenaren iets recht willen zetten. In november immers, leverde de confrontatie in Handel, voor hen een 4 -2 nederlaag op.

Het waren dan ook de gastheren die het meest overtuigend uit de startblokken schoten. De eerste tien minuten moesten de blauwhemden alle zeilen bijzetten om geen averij op te lopen.
Langzaam maar zeker lukte het Handel steeds beter zich aan de druk van Vitesse te ontworstelen. Helemaal toen Jeff Rijksen in de zestiende minuut in eerste instantie een bal verprutste, maar in de rebound zelf het leer weer veroverde en onmiddellijk formidabel uithaalde. De bal krulde in de verre hoek binnen: 0 – 1
Verder ontspon zich een gelijk opgaande strijd die voornamelijk op het middenveld gestreden werd. Eénmaal was Vitesse dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig voor Handel spatte de kopbal van Coen Wijnen uit een corner op de dwarsligger.
Vlak voor de pauze kreeg Vitesse van Handel een lesje in effectiviteit. Jeff Rijksen trapte een hoekschop vanaf links. Bij de eerste paal landde de bal op de kruin van Teun Graat, die onberispelijk binnen kopte. Een luxe 0 – 2 ruststand was het gevolg.

Meteen na de thee maakten de gastheren duidelijk dat hiermee de strijd nog niet gestreden was. Enkele hachelijke momenten voor het Handelse doel waren het gevolg. Ook een ziedend schot in de vijftigste minuut vloog voor Handel rakelings langs de goede kant van de paal.
Aan de andere kant had Gijs Bexkens twee maal de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Ook zijn poeier uit een afgeslagen corner ging slechts centimeters naast. Even later verraste hij vriend en vijand met een subtiele hakbal. Wederom nét niet.
Kansen waren er tot twee maal toe ook voor Rob Manders. Zijn kopstoot op de lat was nog het dichtst bij.
Maar ook Vitesse liet zich niet onbetuigd. De klasse van Tijmen Brouwer kon de aansluitingstreffer voorkomen. Toch viel die treffer even later alsnog. Invaller Peter Bitter knikte uit een corner raak: Met de 1 – 2 was de spanning volledig terug.
Handel rechtte de rug en het antwoord was meedogenloos. Een vlotte combinatie tussen Koen Fonken, Jeff Rijksen en de door het midden opstormende Teun Graat, werd door laatstgenoemde vakkundig verzilverd. Hiermee was de buit binnen. Zelfs Vitesse-speler Ron Janssen, die in blessuretijd van afstand, via de binnenkant van de paal voor de eindstand tekende, kon hierin geen verandering meer brengen.

Komende zondag speelt Handel thuis tegen Constantia uit Wanroij. Aanvang 14:30 uur.

Foto's Vitesse '08 1 - Handel 1 (2-3)