Handel pakt eerste driepunter

Ook in Handel deed de herfst zijn intrede deze zondag. Door de onstuimige wind liep het niet bepaald storm op D’n Eikenwal. Toch was het affiche een interessante: Vorig seizoen hielden Handel en opponent Excellent, zowel in onderlinge confrontaties als in de eindrangschikking, elkaar nagenoeg in evenwicht. Deze keer trok Handel aan het langste eind. Maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn.

Na een minuut of vijf kwam het eerste gevaar van de gasten uit Oploo. De kopbal uit een vrije trap kon met enige moeite door keeper Niels van Hooff worden verschalkt. Aan de andere kant deed Teun Graat een duit in het zakje. Via een hoofd viel de bal plotseling voor zijn voeten, maar zijn inzet miste het doel op een haar.
Excellent combineerde wat makkelijker dan Handel en creëerden daarmee een licht overwicht. Maar precies op dat moment werd Jan van Grinsven, via een één-tweetje, over de rechtervleugel diep gestuurd. Zijn voorzet leek bij de eerste paal een prooi te worden voor de keeper. Dat hij de bal moest loslaten werd een duur foutje met Rob Manders voor zijn neus. Manders prikte onmiddellijk raak: 1 – 0.
Nauwelijks twee minuten later had de gelijkmaker al kunnen vallen. Op het nippertje liep het voor Handel goed af.
Het spel golfde op en neer het laatste kwartier. Dat leidde ook tot kansen. Niels van Hooff moest gestrekt om een bal boven uit de hoek te ranselen en aan de overkant werd zijn collega door Koen Fonken op de proef gesteld.
Twee minuten voor de thee kregen de blauwhemden nog een corner te nemen. Via-via belandde het leer, net buiten de zestienmeter, voor de voeten van Thijs Fonken. In de drukte behield hij het overzicht en knalde Handels tweede in de touwen: 2 – 0
Nog vóór rust had Rob Manders de 3 – 0 op zijn slof, maar had aan de andere kant ook de 2 – 1 kunnen vallen. Gelukkig bracht de paal redding op een gevaarlijke kopbal van Excellent.

Meteen vanaf de aftrap in het tweede bedrijf gingen de Eikenwallers op jacht naar de derde treffer. Maar het opportunisme werd vakkundig afgestraft. De door Excellent veroverde bal werd onmiddellijk diep door het centrum gespeeld, waar Sven van Gelder op snelheid iedereen aftroefde en daarna beheerst afrondde: 2 – 1
Het was de opmaat voor een tweede helft waarin Handel met de rug tegen de muur werd gedwongen. Aanvallend kwamen de blauwhemden er nauwelijks nog aan te pas. Het was slordig in de passing en regelmatig werden ballen, onder druk van de gasten, zomaar weggerost.
Met Gijs Roijakkers en Gijs Bexkens kwam er iets meer rust in het spel, hoewel Excellent de bovenliggende partij bleef.
Met man en macht werd de krappe voorsprong verdedigd. En met succes! Want hoe de gasten uit Oploo ook beukten, zij slaagden er niet in een bres in de Handelse defensie te slaan.
Tegen half vijf konden de armen van de Eikenwal-aanhangers de lucht in. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Dalen liet zijn laatste fluitsignaal klinken en Handel koesterde de eerste drie zwaarbevochten punten.

Op kermiszondag speelt Handel 1 tegen koploper FC Schadewijk.

Wedstrijdfoto's Handel - Excellent (2-1)