Handel doet plicht in Megen

De belangen voor de thuisploeg, Ulysses, waren bij aanvang van de wedstrijd van afgelopen zondag, van een andere orde dan die van Handel. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen, moeten de gastheren in de resterende wedstrijden een gat van vijf punten zien te dichten. Handel startte in de wetenschap, dat één puntje officieel voldoende zou zijn voor klasse-behoud.

Binnen dertig seconden kreeg Rob Manders, via Jeff Rijksen en Teun Graat, een niet te missen kans de score te openen. In de doelmond vloog zijn losse flodder over. Die misser was meteen het hoogtepunt van de eerste helft. Zonder tot grootse daden te komen was Handel de bovenliggende partij. Maar gescoord werd er niet, zodat de teams met een mager nul – nulletje thee konden gaan drinken.

Onmiddellijk in de tweede helft liet Rob Manders zien dat het ook anders kan. Bij de eerste de beste aanval knikte hij een voorzet van Jeff Rijksen voortreffelijk binnen. Even dreigde de Ulysses-grensrechter roet in het eten te gooien, maar ook na onderling beraad, was de uitstekend leidende scheidsrechter Velings, niet te vermurwen. Gedecideerd wees hij naar de aftrapstip: 0 – 1
Kortstondig dwong de rode lantaarndrager Handel in zijn achteruit. Tot twee keer toe moest keeper Tijmen Brouwer in actie komen.
Ook aan de overkant reageerde keeper Sven Rietveld voortreffelijk op een scherp geplaatste vrije trap van Geert van den Bosch.
Even later maakte Sander Vermeulen dankbaar gebruik van de ruimte op rechts. Hij bracht Teun Graat in stelling. Zijn poeier kon bij de eerste paal nog net tot corner worden verwerkt. Die hoekschop bleek de opmaat tot de 0 – 2. Getrapt door Geert van den Bosch, torende Rob Manders hoog boven alles en iedereen uit en knikte zijn tweede van de middag binnen.
Met de tweede Handelse treffer was, zover aanwezig, het gif uit de wedstrijd. Zo’n vijf minuten voor tijd mocht Jeff Rijksen plaats maken voor Guus Fonken. Met zijn eerste balcontact zette Fonken Teun Graat vrij voor de keeper. Beheerst tekende hij voor het slotakkoord: 0 – 3
Vier wedstrijden voor het eind betekent dit resultaat voor Handel, dat het ook volgend seizoen in de derde klasse zal acteren. Voorwaar een mooie prestatie!

Zondag, 5 mei speelt Handel thuis op D’n Eikenwal tegen Margriet uit Oss. Aanvang 14:30 uur