Handel buigt voor koploper

Dat een promovendus zich meteen aan kop van de ranglijst nestelt, komt niet zo vaak voor. Toch bivakkeert het Helmondse RKPVV, als kersverse derde klasser, vanaf speelronde één op de eerste plek. Voor Handel een mooie, maar lastige uitdaging de lijstaanvoerder het eerste verlies toe te brengen.

Al na enkele minuten had Koen Fonken, die plots voor het doel opdook, de gastheren pijn kunnen doen.
Onmiddellijk daarop veroverde PVV-er Johan van Lierop de bal op het middenveld. Bij de indrukwekkende solo die hij eruit gooide, werden alle Handelse verdedigers afgeschud, waarna Van Lierop formidabel afrondde. De thuisploeg stond zo al na vijf minuten op 1 – 0.
Zo’n tien minuten later was het Balder van Osch die op snelheid door de vijandelijke linies trachtte te breken. Slechts ten koste van een “professionele” overtreding kon zijn solo een halt worden toegeroepen. De toegekende vrije trap, door de prima leidende scheidsrechter Van Griensven, werd door Geert van den Bosch huizenhoog over geschoten.
Met een klein half uur op de klok verslikte de PVV-keeper zich in een te scherpe voorzet van wederom Balder van Osch. Gijs Bexkens liet zich het cadeautje niet ontnemen en prikte de 1 – 1 binnen.
De gelijkmaker bracht nieuwe hoop bij het Handelse publiek. IJdele hoop, zo bleek al snel. Binnen een paar minuten werd nog voor rust de wedstrijd uit handen gegeven. Tot twee maal toe profiteerde de ongrijpbare Johan van Lierop van te makkelijk balverlies van de blauwhemden. In de 28ste minuut tekende hij voor de 2 – 1  en drie minuten later lobde hij subtiel PVV naar een 3 – 1 voorsprong.

In het tweede bedrijf probeerde Handel met vereende krachten de opgelopen schade te repareren. Job Roijakkers verzette bergen werk en was immer aanspeelbaar en ook Teun Graat bleef onvermoeibaar sleuren, maar zelfs hun opportunisme leidde zelden tot gevaar. Vaak schortte het aan een zuivere eind-pass of was er simpelweg geen medespeler door een verrassende loopactie in kansrijke positie kon worden aangespeeld.
Ook de debuterende Ruud Konter, die vlak voor tijd werd ingebracht, kon ondanks een mooie solo over links, het tij niet keren, zodat de stand bij rust na negentig minuten ook de eindstand bleek: 3 – 1

Aanstaande zondag speelt Handel thuis op D’n Eikenwal tegen Nijnsel. Aanvang 14:30 uur