Handel zwaait vier spelers uit

Het allerlaatste potje van dit seizoen was er een, zoals dat netjes heet, “om des keizers baard”. Tegenstander, het Boxmeerse Olympia ’18, was al lang en breed kampioen en Handel had geen enkel belang meer te verdedigen. Dus voor deze laatste editie stond niet het resultaat bovenaan, maar wel het feit dat vier spelers zich voor het laatst in het blauwe shirt hesen.

Na vier jaar trouwe dienst namen Jordy Beekmans, Tijmen Brouwer en Jeff Rijksen (die wegens lichamelijk ongemak vanaf de tribune moest toekijken) afscheid. Gedrieën maakten zij deel uit van het kampioensteam dat in 2016 naar de 3e klasse promoveerde. Ook Mark de Waard maakte deel uit van dat team. Maar liefst dertien seizoenen lang heeft Mark op D’n Eikenwal zijn sprintjes getrokken. Hij is dan ook een van de weinige spelers, die met Handels vaandelteam drie maal is gepromoveerd! Begonnen in de 6e klasse, opgeklommen naar de 5e, gepromoveerd naar de 4e en de laatste drie seizoenen acterend in de 3e klasse.
Jordy, Tijmen, Jeff en Mark, Handel heeft van jullie genoten. Bedankt!

En dan de wedstrijd. Olympia ’18 toonde nog maar eens dat het de onbetwiste kampioen is. En met Douwe Zwaan heeft het een premiejager in de spits waarmee niet te spotten valt. De doelpunten van deze middag meegeteld, wist hij deze competitie maar liefst 44 keer het net te vinden!
Nadat Rob Manders in de beginfase enkele centimeters naast schoot, was het Douwe Zwaan die na een kwartier, uit de eerste de beste corner, onberispelijk raak knikte: 1 – 0
Handel had het moeilijk. Het probeerde wel te prikken, maar de kampioen bleef simpel overeind. Een aanval via Giel Bos, Teun Graat en Rob Manders leek veelbelovend, maar liep met een sisser af.
Vlak voor rust luide een Boxmeerse aanval over links het volgende doelpunt in. Bij een lage schuiver voor het doel was Douwe Zwaan, met een uitgestoken been, iedereen de baas: 2 – 0

Binnen tien minuten in de tweede helft werd die voorsprong verdubbeld naar 4 – 0.
De blauwhemden probeerde er het beste van te maken, maar tegen de kampioen was geen kruid gewassen. Toch slaagde Teun Graat er in de 88ste minuut in de Handelse eer te redden. Op hoop van zegen gooide hij er een solo uit, waarna zijn schot van afstand keeper Görts te machtig was: 4 – 1
Nog één keer, in de allerlaatste minuut, deed de koning van deze competitie van zich spreken. Wie anders dan Douwe Zwaan tekende voor de eindstand: 5 – 1

Handel kan op het afgelopen seizoen met tevredenheid terugkijken. Het eindigt met 37 punten op de 8ste plek. Bovendien kan het trots zijn op het feit dat het het hele seizoen geen enkele schorsing aan de broek heeft gekregen. Na het zomerreces zullen vier nieuwe spelers hun opwachting maken. Met die verse krachten zal Handel voor het vierde seizoen de degens gaan kruisen in de derde klasse.