Handel kaapt volle winst mee uit Oss

Afgelopen zondag bracht Handel een bezoek aan Margriet in Oss. Na een jaar 2e klasse is de ploeg dit seizoen terug te vinden in de subtop van de 3e klasse D. Door allerlei afgelastingen ontmoetten de twee opponententen elkaar pas voor de eerste keer.

In de eerste helft ontspon zich een gelijk opgaande strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. In de 25ste minuut waren het de gastheren, die via een snelle aanval over links, het eerste gevaar stichtten.
Vijf minuten later kwam Handel bijna op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam opnieuw in de voeten van Geert van den Bosch. Terwijl de Osse doelman al in het net lag spatte zijn kromme pegel op de kruising.
Met de rust inzicht, was het Margriet dat steeds meer de lakens uitdeelde. Het hanteerde een hoger tempo en speelde de bal makkelijk rond dan de blauwhemden. Met vereende krachten lukte het het doel schoon te houden, maar voor de tweede helft was Handel gewaarschuwd.

In het tweede bedrijf voerden de gastheren onmiddellijk de druk op. Een waarschuwingsschot in de 51ste minuut miste het doel op een haar. Even later leek Handel te capituleren, maar met kunst en vliegwerk bleef het overeind.
Na ruim een uur kwamen de Eikenwallers wederom goed weg. Een prachtige vrije trap zeilde precies over de blauw-witte defensie. Gelukkig wist Luuk Haas in kansrijke positie het net niet te vinden.
Maar zo af en toe beet ook Handel venijnig van zich af. Gijs Bexkens draaide zich van zijn tegenstander weg en stuurde op maat Rob Manders weg. Manders leek een vrije doortocht te hebben, ware het niet één van de Osse verdedigers aan de noodrem trok. De toegekende gele kaart nam hij dankbaar in ontvangst, wetende dat het zomaar rood had kunnen, misschien wel moeten, zijn.
Rond de 70ste minuut werd het Handelse doel nogmaals belegerd. Maar telkens wist een teen, een been of een vuist redding te brengen. Meer dan een aantal hoekschoppen leverde het niet op.
Met kramp in de kuiten perste ook Handel er nog een aanval uit. Teun Graat passte de bal terug op de opgekomen Peter van den Bosch. Zijn uithaal werd met een reflex door keeper De Natris weg gebokst, recht in de voeten van Teun Graat, die het leer vervolgens op de paal knalde. Nog was de aanval niet voorbij. De bal werd voor het doel gebracht waar Rob Manders met het hoofd leek te scoren. Met een schitterende reactie gooide De Natris, ten koste van een corner, roet in het eten.
Die hoekschop bleek goud waard. Mark de Waard mikte de bal op de kruin van Teun Graat, die iedereen het nakijken gaf. Zo stond, na zo’n 80 minuten, fortuinlijk de 0 – 1 op het scorebord.
Natuurlijk legde de thuisploeg het hoofd niet in de schoot. Voor het doel van Tijmen Brouwer ontstonden nog enkele hachelijke momenten. Handel loerde op de counter. Bijna had, vlak voor tijd, de sterk ingevallen Sander Vermeulen, de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in De Nauris.
De minuten extra tijd leken uren te duren. Maar toen Luuk Haas, vrij voor het Handelse doel, overtuigend in het zijnet kegelde, was de buit definitief binnen. Weggesleept voor de poorten van de hel, dat wel.

LET OP: KOMENDE ZONDAG SPEELT HANDEL THUIS TEGEN VOLKEL. AANVANG 12:00 UUR!

Foto's Margriet 1 - Handel 1 (0-1)