Handel met lege handen

Afgelopen zondag stond op D’n Eikenwal de wedstrijd tegen Volkel op het programma. Volkel rammelt al een aantal jaren op rij aan de poort van de tweede klasse, dus Handel wachtte een lastig middagje.

Van meet af aan waren het de blauwhemden die de gasten de hielen lieten zien. Dat leidde binnen 12 minuten tot een viertal goede kansen. Telkens ontbrak in de afronding de koelbloedigheid.
Na een kwartier verscheen Volkel voor het eerst voor het Handelse doel. Ook zonder resultaat.
In de 21ste minuut leek het dan toch te gebeuren. Jeff Rijksen gooide een hoge voorzet bij de tweede paal, waar Teun Graat de bal op het hoofd nam. Met kunst en vliegwerk lukte het keeper Kuijpers de bal onder uit de hoek te ranselen. Enkele minuten later knalde Thijs Jeurissen, uit de draai, van een meter of vijftien, rakelings over.
Handel was heer en meester. Des te zuurder was het dat Volkel onmiddellijk profiteerde na wat gerommel in de blauw-witte defensie. Justin Damen maakte er slim gebruik van en prikte de 0 – 1 in de touwen.
Nog voor rust had Jeff Rijksen de gelijkmaker op de slof. Helaas stond ook zijn vizier niet zuiver.
De thee in het Handelse kamp zal bitter zijn geweest. Wetende dat een voorsprong na een goede eerste helft terecht zou zijn geweest, moest het met een achterstand gaan rusten.

In het tweede bedrijf hadden de gasten uit Volkel de zaken beter voor elkaar. Handel leed vaak onnodig balverlies en slaagde er maar moeilijk in een vloeiende aanval op te bouwen. Met vlotte combinaties waren het de gasten die het meest dreigend waren. Tot twee maal toe kon Giel Bos, met uiterste inspanning, een grotere achterstand voorkomen.
Met nog een kwartier op de klok dirigeerde trainer Tom Jacobs centrumverdediger Thijs Jeurissen naar de punt van de aanval. Maar het was Teun Graat die in de 76ste minuut, na een fraaie actie een geweldige pegel losliet. Wéér net niet. Met veel opportunisme bleef Handel pompen. In de 78ste minuut lieten de Eikenwallers tot drie maal toe, in een overvol strafschopgebied, goede mogelijkheden onbenut. In de allerlaatste minuut kreeg ook Rob Manders nog een niet te missen kans. Helaas, de bal wilde er niet in deze middag, zodat de punten mee naar Volkel gingen.

LET OP: DONDERDAG, 4 APRIL SPEELT HANDEL UIT TEGEN NOOIT-GEDACHT IN GEFFEN. AANVANG 20:00 UUR
Zondag, 7 april speelt Handel thuis tegen Ulysses uit Megen. Aanvang 14:30

Foto's Handel - Volkel (0-1)