Pover Handel verslaat hekkensluiter

Na afgelopen donderdag een puntje te hebben veroverd in de inhaalwedstrijd tegen Nooit Gedacht, kwam zondag het Megense Ulysses op bezoek. De bezoekers bungelen helemaal onderaan op de ranglijst. Op papier een makkie dus. Maar het werd en potje om snel te vergeten.

Binnen vijf minuten stond Handel al op voorsprong. Een corner van Jeff Rijksen landde op de kruin van Pim Bexkens, die iedereen het nakijken gaf: 1 – 0
Maar de blauwhemden verzuimden door te stoten. Het werd een matige, statische vertoning waarin de Eikenwallers bij vlagen door de ondergrens zakten. Ulysses werkte hard en werd af en toe dreigend, met name door de verre inworpen van spits Jarju Yusuna.
Het duurde tot vijf minuten voor rust eer Handel een vloeiende aanval op de mat legde. Via Teun Graat en Peter van den Bosch werd Jeff Rijksen in stelling gebracht, die vakkundig de voorsprong verdubbelde: 2 – 0
Maar niet overtuigend ingrijpen leidde nog in dezelfde minuut de aansluitingstreffer in. Juul Megens fungeerde als eindstation: 2 – 1

De woorden in de rust van trainer Tom Jacobs zullen weinig lovend geweest zijn. Toch had dat weinig effect op het spel in de tweede helft. Een vrije trap van Geert van den Bosch vloog huizenhoog over.
In de 54ste minuut werd de hele Handelse defensie te kijk gezet en hadden de blauwhemden geluk dat de gelijkmaker uit bleef.
Even later glipte Geert van den Bosch op snelheid door de Megense afweer. Ten koste van een gele kaart kon hij op de rand van het strafschopgebied worden gestuit. Ook deze vrije trap leverde niets op.
Gelukkig was keeper Tijmen Brouwer wel bij de les. Na een snelle tegenstoot over rechts behoedde hij Handel andermaal voor de gelijkmaker.
Hoewel het spel zich grotendeels op de helft van de bezoekers afspeelde, bleef de afloop ongewis. Teun Graat en Jeff Rijksen hadden, min of meer voor open doel, medelijden met de gasten. En Rob Manders knalde een penalty, nadat hijzelf binnen de beruchte lijnen was gevloerd, vol vuur in het vangnet.
Positief was, dat na negentig minuten, toch drie punten op het conto konden worden bijgeschreven. Maar aanstaande donderdag zal in de inhaalwedstrijd tegen Boekel-Sport uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dat is zo klaar als een klontje.

Donderdag, 11 april speelt Handel thuis de derby tegen Boekel-Sport. Aanvang 18:30 uur
Zondag, 14 april speelt Handel uit tegen Volkel. Aanvang 14:30 uur

Foto's Handel - Ulysses (2-1)