Handel krijgt deksel op de neus

Dat in de sport niet altijd de beste wint is een feit. Juist die onvoorspelbaarheid zorgt voor spanning en maakt sport aantrekkelijk. Maar het voelt ook extra zuur, wanneer je echt de beste bent, je toch met lege handen staat. Het overkwam Handel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Schijndel.

Al in de tweede minuut leverde Koen Fonken een puike voorzet af, waarop Rob Manders bijna succesvol was. Maar ook de gasten uit Schijndel lieten niet met zich sollen. Keeper Niels van Hooff moest een schot vanaf rechts onschadelijk maken en nog geen minuut later krulde Brent Blummel de bal net voorbij de tweede paal. De Schijndelaren putten moed uit deze mogelijkheden. In de 9de minuut bracht de onderkant van de lat redding voor de blauwhemden, na een inzet uit een corner.
Matig verdedigen luidde in de 16de minuut alsnog het eerste doelpunt in. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet viel neer bij de tweede paal, waar Marc Onwezen de bal niet eens vol hoefde te raken om de 0 – 1 op het scorebord te zetten.
Nog geen twee minuten later werd Niels van Hooff gedwongen zich van zijn beste kant laten zien om daarmee Handel voor een grotere achterstand te behoeden.
Met een half uur op de klok, moest noodgedwongen aanvoerder Peter van den Bosch met een blessure naar de kant. Maar voordat trainer Tom Jacobs de gelegenheid had om Gijs Bexkens als vervanger in te brengen, had Teun Graat, na een knappe controle, de gelijkmaker al in de touwen liggen: 1 – 1
Bijna ging Handel zelfs met een voorsprong naar de thee. Schijndel-keeper Dennis Schoenmaker liet zich echter niet verrassen en ranselde de bal knap laag uit de hoek.

Handel startte furieus de tweede helft. Binnen vijf minuten kregen de blauwhemden tot drie maal toe de kans zichzelf op voorsprong te schieten. Gijs Bexkens kon zichzelf net niet belonen, Koen Fonken zag zijn knal van dichtbij, met een geweldige reflex door de keeper gekeerd en uithaal van Teun Graat spatte uiteen op de paal. Met opgestroopte mouwen stapelden de Eikenwallers aanval op aanval. Sporadische pogingen van de gasten werden stuk voor stuk in de kiem gesmoord.
Ondanks het grote overwicht bleef het scorebord stoïcijns de 1 – 1 uitstralen. Zelfs toen, na de zoveelste belegering een Schijndelse voet wederom redding bracht.
Met het verstrijken van de tijd leek het erop dat Handel met slechts één puntje genoegen zou moeten nemen. Maar de druiven werden nog zuurder. Notabene bij de pas tweede tegenstoot van betekenis, kaapte Brent Blummel in de extra tijd de volle buit mee naar Schijndel: 1 – 2

Komende zondag speelt Handel een uitwedstrijd tegen koploper PVV in Helmond.

Wedstrijdfoto's Handel - Schijndel (1-2)