Handel helpt Margriet aan zege

Afgelopen bevrijdings-zondag was het Osse Margriet te gast op D’n Eikenwal. In Oss, enkele weken geleden, was Margriet de betere ploeg, maar ging Handel met de eer strijken.

Handel speelde niet onaardig de eerste helft. Maar door twee onzorgvuldige terugspeelballen en een alerte Kay van den Haterd, stond het al binnen een kwartier met 0 – 2 achter.
Blijkbaar was de Handelse afweer nog steeds niet wakker geschud. Een derde foute terugspeelbal liep gelukkig met een sisser af.
De blauwhemden hadden even tijd nodig om zichzelf te herpakken. Ondertussen raakten de gasten, buiten bereik van Tijmen Brouwer, ook nog de paal.
Op aangeven van Teun Graat mikte ook Gijs Bexkens, in de 33ste minuut, namens Handel op de paal. In de herkansing wist Bexkens een uitgelezen mogelijkheid, vrij voor de keeper, niet te verzilveren.
Even later aarzelde de Handelse defensie wederom bij een Osse aanval. En weer was Kay van den Haterd het goudhaantje. Met de 0 – 3 leek de wedstrijd al voor rust beslist, ware het niet dat scheidsrechter Karavla, na een ongelukkige Osse handsbal, het leer op de stip deponeerde. Rob Manders trapte onberispelijk binnen, zodat de teams met een 1 – 3 stand naar de kleedkamer konden.

Handel wist wat het te doen stond de tweede helft. Toch slaagde het er maar moeilijk in echte kansen te creëren. Margriet loerde op de ruimte die de Eikenwallers moesten riskeren. Tot twee maal toe was Ramon Verbiesen dicht bij een vierde treffer. Via zijn vingertoppen en de lat wist keeper Tijmen Brouwer verder onheil te voorkomen. Vooralsnog, want de derde mogelijkheid van de vrijgelaten Verbiesen, liet hij zich niet ontnemen. Zo stond na een uur spelen een vervelende 1 – 4 op het scorebord.
Zo’n kwartier voor tijd bloeide toch weer enige hoop op in het Handelse kamp. Binnen de beruchte lijnen werd Gijs Bexkens op de hakken gelopen. Rob Manders knalde de tweede pingel van de middag snoeihard in de touwen: 2 – 4
Maar daarmee was de koek op. Thijs Jeurissen kreeg op aangeven van Teun Graat, vlak voor doel, nog een uitstekende kans, maar was net niet overtuigend genoeg.
Na enkele blessure-minuten blies de man in het zwart voor de laatste keer en namen de gasten uit Oss dankbaar de drie wedstrijdpunten in ontvangst.

Aanstaande zondag speelt Handel een uitwedstrijd tegen FC Schadewijk. Aanvang in Oss om 14:30 uur.

Wedstrijdfoto's Handel 1 - Margriet 1 (2-4)