Handel klopt Constantia

Het was de return van de eerste competitiewedstrijd waarin Handel, geheel onnodig, twee dure punten in Wanroij liet liggen. Voor deze editie kwam Constantia, dat in de gevarenzone verkeert, op bezoek op D’n Eikenwal. Een onheilspellende lucht, van tijd tot tijd neerkletterende regen en een zwaar, zompig veld waren het decor.

De bezoekers startten een stuk voortvarender dan Handel. Na vijf minuten hadden de blauwhemden al tegen een achterstand kunnen aankijken. Toch bleken de geschrokken Eikenwallers nog niet goed wakker. Een misser in de zestiende minuut leidde een opgelegde mogelijkheid in voor de bezoekers. Ton Aben gaf van dichtbij het laatste zetje: 0 – 1.
Dat was het sein voor Handel om de zaken serieuzer aan te pakken. Lang konden de gasten uit Wanroij dan ook niet van hun voorsprong genieten. Een verre uittrap van Tijmen Brouwer werd door Teun Graat knap afgelegd op Jeff Rijksen. Te midden van drie verdedigers toonde Rijksen zich het meest gehaaid en hij knalde de gelijkmaker in de touwen: 1 – 1.
In de 37ste minuut stond wederom Teun Graat, die een dijk van een wedstijd speelde, aan de basis van Handels voorsprong. Na een wervelende actie bracht hij op het juiste moment Mark de Waard in stelling die niet aarzelde: 2 – 1.
Nog voor de thee hadden de blauwhemden verder uit kunnen lopen. Met kunst en vliegwerk lukte het Constantia-keeper Reijnen om een vrije trap van Geert van den Bosch te keren en de op snelheid diep gestuurde Mark de Waard had pech dat zijn lepe inzet, waarmee hij de uitgekomen keeper verschalkte, boven op de lat viel.

Ook in het tweede bedrijf was Handel de baas. Nog even beten de gasten rond de 50ste minuut tot twee maal toe venijnig van zich af. Maar toen ook de enige vrij trap vanaf een kansrijke plek met een sisser afliep, was het Wanroijse verzet grotendeels gebroken. Met enorme energie heersten Peter van den Bosch en Job Roijakkers op het middenveld. Met een aantal goede passes liet ook Pim Bexkens zich gelden. Handel had diverse mogelijkheden de score te verhogen. Van dichtbij waren er kansen voor Jeff Rijksen en Peter van den Bosch. Beiden namen de bal ineens op de slof. Het scheelde een haar. Teun Graat was in de afronding net niet koelbloedig genoeg.
Uiteindelijk was het Mark de Waard die in de 66ste minuut het vonnis voltrok. Door Jeff Rijksen werd hij op maat bediend. Vanaf rechts liet De Waard een kogel los, die via de binnenkant van de verre paal binnensloeg. Een prachtig doelpunt waarmee hij verdiend de 3 – 1 op het scorebord bracht.
Constantia bleef het nog wel proberen, maar het had niet meer de macht. Ook niet toen een zeldzaam slippertje van Geert van den Bosch voortreffelijk door Job Roijakkers werd gecorrigeerd.
Na enkele minuten blessuretijd liet scheidsrechter Van Dalen het laatste fluitsignaal klinken en konden de Eikenwallers, 3 welverdiende punten rijker, lekker onder de douche.

Aanstaande zondag speelt Handel een uitwedstrijd tegen Schijndel. Aanvang op sportpark De Rooise Heide: 14:30 uur.

Foto's Handel 1 - Constantia 1 (3-1)