Handel troeft Boekel af maar moet passen in Volkel

Afgelopen donderdagavond speelde Handel de inhaalwedstrijd tegen buurman Boekel-Sport. Grote vraag was, of het trainer Tom Jacobs zou zijn gelukt, zijn mannen weer op het goede spoor te zetten, na de matige vertoning van vorige week tegen Ulysses. Om Boekel-Sport, dat vijf van de laatste zes wedstrijden in winst wist om te zetten, van het lijf te houden, zou Handel het onderste uit de kan moeten halen. Het antwoordt werd al rap duidelijk: De blauwhemden speelden met passie. Het leverde strijd om elke vierkante meter. En met twee ploegen die gingen voor de overwinning ontspon zich een uiterst boeiende derby, vakkundig geleid door scheidsrechter van der Rijt uit Venhorst.

Het was Gijs Bexkens die in de twaalfde minuut de Handelse aanhang deed opspringen. Vanuit een moeilijke hoek op rechts liet hij een venijnig schot los, dat via de handen van keeper Jesse Zwanenburg in het net landde.
Na een klein half uur trok Twan Merks, met een formidabele vrij trap, de stand weer in evenwicht. Zijn kogel, die in de kruising insloeg, deed recht aan de verhoudingen in het veld. Met de 1 -1 was tevens de ruststand bereikt.
In de tweede helft haalde Handel het beste in zichzelf naar boven. Tot voorbij de zeventigste minuut deelde het de lakens uit. Daarna lukte het Boekel-Sport weer om zich uit de ijzeren blauw-witte greep te ontworstelen. Kansen ontstonden over en weer. Aan beide zijden ook, werden doelpunten afgekeurd. Spanning alom! Uiteindelijk velde Jeff Rijksen zo’n tien minuten voor het eindsignaal het vonnis. Vanaf twintig meter krulde hij Handel naar een welverdiende overwinning. Eindstand 2 – 1.

Drie dagen later, op zondag, wachtte de volgende krachtmeting in en tegen Volkel. Handel startte voortvarend. Met veel opportunisme trachtte Rob Manders de Volkelse keeper in het nauw te drijven. Het leek een kansloze missie, maar doordat Tomek Kuijpers iets te lang treuzelde, lukte het zijn uittrap te blokken, waardoor de bal curieus tegen het net kaatste.
De blauwhemden koesterde de vroege voorsprong en trokken ver terug. Het werd daartoe ook wel gedwongen door het goede spel van de gastheren. Met kunst en vliegwerk bleef Handel overeind en met enig fortuin lukte het om ongeschonden de rust te bereiken.
De mouwen in het Volkelse kamp werden nog verder opgestroopt de tweede helft. Handel stond met de rug tegen de muur. In de 52ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Na een knap uitgespeelde aanval behield Bob Linders het overzicht en rondde bekwaam af.
Furieus ging de thuisploeg op zoek naar meer, maar de genadeklap bleef uit. Het duurde tot een kwartier voor tijd tot Volkelse storm enigszins tot bedaren kwam. Het lukte Handel weer enkele venijnige tegenstoten te plaatsen. Invaller Sander Vermeulen was zelfs dichtbij een Handelse victorie. Zijn inzet werd spectaculair door Tomek Kuijpers onschadelijk gemaakt.
In het zicht van de haven leken de blauw-witten toch een fortuinlijk puntje mee naar Handel te kunnen smokkelen. Justin Damen echter, wenste hier niet aan mee te werken. Enkele minuten voor het eindsignaal schoot hij de Handelse hoop aan diggelen. Eindstand 2 – 1

Met Pasen staat een dubbele confrontatie gepland met Excellent uit Oploo.
Zaterdag, 20 april de uitwedstrijd in Oploo. Aanvang 18:00 uur
Maandag, 22 april thuis op D’n Eikenwal. Aanvang 14:30 uur

Foto's Handel - Boekel Sport (2-1)

Foto's Volkel - Handel (2-1)