Mooie overwinning in laatste thuiswedstrijd

Handel moest aantreden tegen Avanti’31 uit Schijndel waar oud trainer Henry van Wanrooij de scepter zwaait. Het begon allemaal wat ongelukkig voor Handel want na 10 minuten moest Koen Fonken het veld al verlaten met knie problemen, hij werd vervanger door Thijs Jeurissen.

Handel had het in de eerste helft lastig door de vlijmscherpe aanvallen van de Schijndelnaren, toch kwam een voorzet van rechts net voorbij Sander Vermeulen die hij op een haar na miste. Avanti bleef drukken en met name spits van Heeswijk zorgde wel voor een 3-tal gevaarlijke kansen die hij niet wist te verzilveren. Na een half uur spelen was het Adesh Chedi die een mooie steekpas gaf aan Lucas Borato die zorgvuldig afrondde en de 0-1 op het scorebord plaatste. Handel moest uit een ander vaatje gaan tappen en zocht oplossingen om het spel van Avanti te verstoren en zelf tot mooie kansen te komen. En dat gebeurde, vanuit het middenveld gaf Teun Graat een steekpas naar Rob Manders die de bal vanaf rechts scherp voor de keeper doorschot waar Sander Vermeulen stond te wachten en vakkundig de 1-1 binnen de palen schoot.

De 2e helft begon zoals de eerste helft met een duidelijk aanvalslustig Avanti. Een regen aan kansen maar het was telkens keeper Tijmen Brouwer die tijdens zijn laatste thuiswedstrijd zich in optima forma presenteerde en liet zien dat hij in de 2e helft niet te passeren was. Het gevaarlijkste kwam van dezelfde Lucas Borato die 1 op 1 de bal niet in het netje kreeg. Het laatste kwartier was echt voor Handel die zich sterker voelde worden, Vermeulen kwam van links en bracht de opkomende Giel Bos in stelling maar die miste kracht in de afronding. Het duurde tot de laatste minuut toen de goed spelende stopper Geert van den Bosch vanachteren opkwam, van links een voorzet gaf op de vrijstaande Rob Manders die er geen gras over liet groeien en de 2-1 binnen tikte. Voor Handel een mooie afsluiter.

Volgende week moet Handel nog naar de kampioen Olympia ’18 uit Boxmeer voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen.

Wedstrijdfoto's Handel - Avanti '31 (2-1)