Handel in slotfase verdiende gelijkmaker

Een enorm regenachtige en gure zondagmiddag, maar het voetbalniveau van beiden ploegen gaf veel vermaak en kijkplezier. Na 6 minuten was de eerste kansrijke aanval voor Handel over rechts, maar dit leidde niet tot echt gevaar. Direct daarna weet Schadewijk door snel combinatievoetbal wel tot een gevaarlijke aanval te komen, maar de afronding is niet scherp genoeg. In de 14e minuut weet Guus Fonken, Teun Graat te bereiken, die vervolgens een goede voorzet aflevert. De goed gepositioneerde Rob Manders weet met dit soort voorzetten wel raad, en schuift knap de 0-1 tegen de touwen. In de 25ste minuut krijgt een Schadewijk speler terecht de eerste gele kaart. Uit de hieruit voortvloeiende vrije trap probeert Geert van den Bosch te scoren maar slaagt hierin niet. Handel is voetballend echt sterker, en weet in de 44ste minuut Teun Graat in de spitspositie goed aan te spelen. In de loop omspeelt deze knap de Schadewijk keeper en is hem voorbij. In een situatie waar iedereen de goal voor Graat al telde, komt de Schadewijk verdediger met een “alles of niets”-sliding en weet zo deze goal te voorkomen. In de blessuretijd van de 1ste helft, weet Schadewijk vanuit een vrije trap de bal hoog in het Handel keepersgebied te brengen. Uit een scrimmage die voor het Handel doel ontstaat, valt ongelukkig de gelijkmaker (1-1). Direct daarna krijgt Handel de laatste vrije trap van de 1ste helft. De hoge bal, wordt door de ver boven de rest uitkomende Rob Manders enorm knap binnengekopt, en Handel kan met een 1-2 voorsprong aan de rust beginnen.

Schadewijk begint fel aan de 2de helft. In de 12de minuut staat Handel links vrij hoog gepositioneerd. Een lange bal op de linksbuiten van Schadewijk gaat over Jan van Grinsven heen, ook Peter van den Bosch kan niet corrigerend genoeg optreden, waardoor Schadewijk tot een goed schot kan komen, en in de lange hoek Handel keeper Niels van Hooff verschalkt (2-2). Na 20 minuten ontstaat er ook voor het Schadewijk doel een scrimmage. Handel weet tot 3 x toe de bal gevaarlijk te raken, maar telkens voorkomen lat of Schadewijk spelers een doelpunt. Schadewijk voert de druk op, maar daardoor ontstaan er ook voor Handel meer kansen. Helaas drukt de Schadewijk grensrechter een stempel op de wedstrijd. Tot ontsteltenis van de Handel supporters, beslist de scheidsrechter, om niet mee te gaan in het buitenspeladvies van de Handel grensrechter, en laat de aanval van Schadewijk doorgaan, die knap wordt afgerond. Nu kijkt Handel met nog maar een paar minuten te gaan, ineens onverdiend tegen een 3-2 achterstand aan! Handel recht de rug, en weet in de laatste minuten uit een vrije trap van Geert van den Bosch toch nog terecht de gelijkmaker (3-3) te produceren. Al met al een voetballend goede wedstrijd, en voor de meegereisde supporters ondanks het enorm slechte weer vermakelijk om naar te kijken. Volgende week volgt de derby uit tegen Boekel Sport!

Wedstrijdfoto's FC Schadewijk - Handel (3-3)