Handel declasseert Boekel Sport

De derby tussen de Knöllekes en de Bergkneuters zoals dat in carnavals termen heet, is op voorhand altijd een duel met veel spanning. Handel wilde naar de top kijken terwijl Boekel Sport van die lelijke 0 af wil komen.
Handel begon met sterk voetbal en zette Boekel direct onder druk. Na 10 minuten was er voor Handel de eerste corner genomen door Geert van den Bosch ging niet helemaal lekker en kwam weer terug bij hem. Een 2e voorzet kwam loepzuiver op het hoofd van Rob Manders die de bal keurig terug kopte op de vrijstaande Teun Graat en die zei dank je wel en zo lag de 0-1 in de touwen.
Boekel liet er geen gras over groeien met een mooie steek pass van Twan Merks maakte Jens van de Wijst binnen 5 minuten weer 1-1.
Vanaf dat moment was het Handel wat de klok sloeg, halfweg de eerste helft een voorzet van Giel Bos vanaf links op Rob Manders die de bal vol op de keeper kopte het was bijna de 1-2. Een paar minuten laten was het wel raak voor hem, een voorzet van Peter van den Bosch op keeper Zwanenburg van Boekel die de bal niet klemvast kon houden, was het een peulenschilletje voor Rob Manders die attent reageerde.

Na een half uur spelen was het Balder van Osch die samen met Koen Fonken de achterhoede van Boekel van de kast naar de muur stuurde. Balder Legde de bal op het hoofd van Rob Manders die de bal niet vol kon raken en kwam terecht bij Giel Bos die vanaf 20 meter een streep produceerde in de rechter bovenhoek en de stand op 1-3 bracht. Vlak voor rust was het weer Rob Manders die voor open doel naast kopte.

Na de Thee werd een fel Boekel sport verwacht, dit wordt letterlijk en figuurlijk binnen 1 minuut van het veld door middenvelder Job Roijakkers te niet gedaan, Job loste een schot van ruim 30 meter en liet de keeper kansloos 1-4. Een mooi eerste goal voor Roijakkers die aan zijn 3e seizoen bezig is bij het vaandelteam. Zijn vader en moeder waren aanwezig, maar door drukte met praten achter hetzelfde doel miste ze deze unieke goal.

Boekel sport was op dat moment van slag en Handel had de overhand in het spel. Na 10 minuten werd er hands gemaakt door Boekel maar niet gezien door de goed leidende scheidsrechter. Een kwartier voor tijd haalde Handel nog één keer de trekker over. De net in het veld gekomen Gijs Roijakkers een Broer van Job die een zuivere voorzet wist af te geven van links op wederom Teun Graat die zo zijn 2e goal in het netje kopte. Je kunt zeggen dat dit voor Boekel een declassering om met 1-5 thuis het schip in te gaan.

A.s zondag speelt Handel thuis tegen Schijndel om 14.30, een tegenstander om altijd rekening mee te houden.

Wedstrijdfoto's Boekel Sport - Handel (1-5)