Handel beleeft zware middag in Volkel

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een filmreportage van de radio zender 3FM waar Volkel in de bloemetjes werd gezet met het behalen van de overwinning van het beste clublied 2018 van Nederland.

Handel begon met veel inzet deze wedstrijd, want tegen kampioenskandidaat Volkel moet je immers uit een ander vaatje tappen. Na 5 minuten had Handel al pech toen centrum verdediger Jordy Beekmans met een enkel blessure het veld moest verlaten. Geert van den Bosch ging op deze plaats spelen en Guus Fonken nam zijn plaats in. Het spel ging de eerst helft gelijk op met een schot van Jef Rijksen en een kop kans van Rob Manders kwam de grootste kans na een half uur spelen van Jef Rijksen, een vrije trap die rakelings langs de paal ging. Handel voerde de druk op om nog voor rust voor te komen met een 3 tal corners, die niets opleverde. Maar ook Volkel aasde natuurlijk op een treffer met een mooie vrije trap vanaf 20 meter die net het doel mist.
Op slag van rust ging Geert van de Bosch in de fout door iets te laat bij de bal te komen op de links back positie, de speler van Volkel zette de bal direct voor waarbij Pim Bexkens er alles aan deed om een goal te verhinderen hij maakte zich lang maar had de pech dat de bal in eigen goal belande en was het plots 1-0. Handel rechte de rug en wilde in blessure tijd dit nog recht zetten, Volkel maakte op eigen helft overtredingen op Job Rooijackers en Thijs Jeurissen met een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter kreeg Volkel de vrije trap mee. Werd in de 16 meter van Handel gegooid en in de drukte werd plotseling 2-0 door Bram van de Logt binnen gewerkt.

Na rust zette Handel flink wat druk, want de kater van de eerste helft moest snel weggewerkt worden. Kansen op het doel van Volkel bleven aanhouden met schoten van Jef Rijksen, Geert van de Bosch die veelvuldig mee op kwam en zelfs bij een vrije trap werd de handsbal van Volkel niet gezien door de scheidsrechter. Na een kwartier in de tweede helft kwam pas de eerste kans van Volkel uit een gevaarlijke corner die goed werd weggewerkt door keeper Mike Janssen. Maar nog geen 2 minuten later ging hij door een diepte pass van Volkel in de fout en miste volledig waardoor Bob Linders de bal voor het intikken had en de 3-0 een feit was. In de 80e minuut mochten de junioren Koen van Berlo en Jordan van Kilsdonk hun opwachting maken. Beide heren hadden nog niet met de ogen geknipperd of Volkel kwam met goed combinatie voetbal op rechts, keurig de bal terugleggend op de 16 waar wederom Bram van de Logt klaarstond om de bal strak rechtsonder in de hoek te plaatsen en stond Handel terneergeslagen op een 4-0 achterstand.

Uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor Volkel.

En Handel zal de rug weer moeten rechten en volgende week tegen Hapse Boys weer moeten gaan voor de punten.

Foto's Volkel 1 - Handel 1