Handel blij met overwinning

Afgelopen zondagmiddag was Handel te gast bij Vitesse ’08 in Gennep. Voor de in degradatiezorgen verkerende Gennepenaren gold maar een devies: winnen!
Maar ook voor Handel waren de drie punten welkom. Dus een partij om de borst nat te maken.

Na een gelijk opgaand begin was het Handel dat het initiatief naar zich toe trok. In de negende minuut rammelde Mark de Waard voor het eerst aan de poort. Vitesse keeper Hendriks was buiten de zestienmeter net iets eerder. De bal viel voor de voeten van Giel Bos. Van afstand probeerde hij het leer in het lege doel te plaatsen, maar als een ware handballer hielp Ricardo Herson de kans om zeep. Het kwam hem op een gele kaart te staan.
Even later leverde wederom Giel Bos een puike voorzet af. Rob Manders vloog er net onderdoor.
Het duurde achttien minuten voor de thuisploeg gevaarlijk werd. Het schotje kon keeper Mike Janssen echter niet verontrusten.
Met een schitterende diagonale pass zette, nogmaals Giel Bos, Jeff Rijksen aan het werk. Helaas lukte het Rob Manders niet de mooie aanval te bekronen.
Terwijl de blauwhemden aandrongen, was plotseling de beste kans voor de thuisploeg. Met een prachtige halve omhaal nam Thymo Zeelen de bal op de slof. Via de binnenkant van de paal kaatste de bal weer het veld in. Handel kroop door het oog van de naald.
Vanaf dat moment werd het meer en meer Vitesse dat de baas was op het veld. Handel slaagde er maar moeizaam in de vrije man te vinden en in de meeste duels werd het door de gastheren afgetroefd. Gelukkig was de Handelse defensie goed bij de les. Pim Bexkens liet zich in de lucht niet foppen en ook de vuisten van Mike Janssen brachten meermalen redding.
Een slippertje van Vitesse leverde Mark de Waard nog een kans op, maar hij had met afronden teveel haast.

De thee deed Handel wonderen. Fris en fruitig schoot het in het tweede bedrijf uit de startblokken. De Vitesse-afweer moest herhaaldelijk de noodrem hanteren. Meer dan een aantal vrije trappen en een onnavolgbare solo van Rob Manders leverde het vooralsnog niet op. Tot in de 54ste minuut Pim Bexkens kordaat een aanval onderbrak, Jan van Grinsven bediende, die op zijn beurt aan de overkant Jeff Rijksen aanspeelde. Rijksen goochelde zich de zestien meter binnen. Slechts met handen en voeten kon hij worden afgestopt. Resoluut wees scheidsrechter Van Dalen naar de stip. Rijksen zelf liet vanaf elf meter de keeper kansloos: 0 – 1
De achterstand was voor de thuisploeg het sein om er nog een schepje bovenop te doen. Met name Bjorn Hendriks was dreigend met een paar indrukwekkende solo’s. Tot twee maal toe claimde Vitesse een penalty. Scheidsrechter Van Dalen liet zich echter niet in de luren leggen.
Bij Handel was het alle hens aan dek, zelfs toen het in overtal kwam omdat een speler van de thuisploeg een tweede gele kaart opliep.
In de 77ste minuut had Jan van Grinsven de kans de wedstrijd in het slot te gooien, ware het niet dat de Vitesse-goalie zich van zijn beste kant liet zien.
Onmiddellijk daarop leverde geklungel in de Handelse afweer tot drie keer toe een goede kans voor Vitesse op. Tot drie keer toe wisten ze het net niet te vinden. Chaos troef!
In de allerlaatste minuut maakte de sterk ingevallen Sander Vermeulen aan alle spanning een eind. Behendig glipte hij op rechts langs zijn directe tegenstander, waarna hij Rob Manders op maat bediende. Zijn inzet werd in eerste instantie door de keeper geblokt, maar in de herkansing schoot hij de wedstrijd in het slot: 0 – 2

Op 2e paasdag, 2 april, speelt Handel 1 thuis tegen DAW. Aanvang 14.30 uur.

Foto's Vitesse '08 1 - Handel 1 (0-2)