Vianen Vooruit is Handel te sterk

Voor Handel 1 de 3de wedstrijd in 7 dagen, wat met de krappe selectie en de velen geblesseerden een hele belasting geeft. Anderzijds geeft dit ook de mooie gelegenheid ons toekomstig potentieel, de JO-19 spelers die volgend jaar over komen naar de selectie de kans te geven “vlieguren” te maken, en te laten zien wat ze waard zijn op dit niveau. Het weer was vandaag zomers, en met een temperatuur van 24 graden, was het voor de spelers even wennen, maar voor de toeschouwers heerlijk voetbalweer. Gezien de standenlijst Handel 5de plaats met 24 punten uit 16 wedstrijden, en Vianen Vooruit een 9de plaats, met 21 punten uit 16 wedstrijden een heel belangrijke wedstrijd.

In de start van de wedstrijd was Vianen Vooruit, de partij die het overtuigendste begon, en het meeste druk zetten naar voren, en ook het meeste op de helft van Handel aan het spelen was. Dat leidde ook al in de 11de minuut tot een goal voor Vianen. Na een lange crosspass van rechts op de linksbuiten, Mart Nuijen, maakte hij een mooie individuele actie naar binnen, en omspeelde hij Jan van Grinsven, waarna hij met zijn rechtse been knap uithaalde en de bal in de linkerhoek in het doel van Handel liet verdwijnen (1-0). Siem Minten viel geblesseerd uit en werd vervangen door Pim Bus. De rest van de 1ste helft ging de strijd redelijk gelijk op, en wist geen van beiden partijen tot veel echte gevaarlijke kansen te komen.

De tweede helft begon lastig voor Handel. Vianen Vooruit was duidelijk sterker, en bracht in de 55ste minuut de bal koppend terug voor de goal waarna Roy Daamen, met een leep hakballetje zowel de verdediging als keeper van Handel het nakijken gaf, en voor de 2-0 zorgde. Nog geen 5 minuten later kreeg rechtsback Jan van Grinsven een bal verkeerd op zijn voet, en deze verdween ongelukkig in eigen doel (3-0). Toen was de wedstrijd gespeeld. Tot overmaat van ramp, viel onze aanvoerder Peter van den Bosch nog uit met een hamstringblessure. In de 57ste minuut maakte Vianen via Maarten Broekmans, die hoog boven de rest uitkwam nog de 4-0 koppend vanuit een corner.

Al met al een terechte overwinning voor Vianen. Moet wel gezegd worden dat Handel met veel invallers niets te verwijten viel, en tot het laatst bleef vechten voor wat ze waard waren. We zijn ervan overtuigd dat de komende wedstrijden de vorm wel weer terug komt, en we ook weer punten gaan pakken.

Volgende week, zondag 15 April staat voor Handel 1 de thuiswedstrijd tegen Nijnsel 1 op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd om te proberen Nijnsel uit de buurt van onszelf te houden op de ranglijst.

Foto's Vianen Vooruit - Handel 1

Tevens nog een foto album op: klik hier....