Handel wint van koploper Sparta'25

Na de carnavalsperiode, stond vandaag een heuse “kraker” op het programma. Handel 1 mocht aantreden tegen de landskampioen van weleer Sparta ’25 1 uit Beek en Donk. Een mooi affiche voor elk voetbalminnend persoon. Voor iedereen was de vraag, wat zou Handel in kunnen brengen tegen deze Beek en Donkse ploeg die de ambitie heeft uitgesproken dit jaar kampioen te willen worden.

Handel moest redelijk gehavend aan deze “topper beginnen”. Giel Bos en Gijs Bexkens waren nog geblesseerd en Rob Manders lag ziek in bed. De eerste helft, gaf voor beide ploegen geen hoogstand voetbal, wat vanwege het slechte veld ook bijna onmogelijk was. Sparta ’25 was wel wat feller en resoluter in de persoonlijke duels, maar kwam niet tot een echt overwicht. Handel krijgt eerste helft wel nog een mooie kans. Mark de Waard kapt bij een aanval over rechts zijn tegenstander uit, trekt naar binnen, en geeft een steekpass op Jeff Rijksen, die de bal vanaf de achterlijn voorzet. Deze voorzet wordt door een Sparta verdediger tot corner verwerkt, waar helaas geen gevaar uit gesticht wordt. 6 minuten voor het rustsignaal is daar ineens de opgelegde kans voor Sparta om op voorsprong te komen. De gevaarlijke 17-jarige linksbuiten van Sparta wordt goed weggestuurd, en heeft een vrije schietkans, maar zijn schot mist de scherpte om gevaarlijk te worden en gaat voorlangs.

Sparta heeft het eerste kwartier na rust de overhand en creëert naar rato meer aanvallen als Handel, maar wordt nooit echt gevaarlijk, maar er ontstaan wel wat “hachelijke” situaties voor het Handel doel. Na 15 minuten in de tweede helft wordt er weer een zware overtreding gemaakt op Jeff Rijkssen, die zelf achter de bal gaat staan, om van de verkregen vrije trap iets moois te gaan maken. Jordi Beekmans kan helaas net niet bij de naar de goal toe draaiende vrije trap komen, om de keeper van Sparta in de problemen te kunnen brengen. Sparta komt hieruit meteen met een gevaarlijke counter over links. De goeie lange voorzet op de rechtsbuiten wordt door hem slecht verwerkt, en het schot gaat voor de Handel goal door over de achterlijn.

Dan is daar de beslissende fase van de wedstrijd: Guus Fonken houdt de bal op de rechterkant goed vast, legt hem terug op Thijs Jeurissen, die een lange bal op Jeff Rijkssen geeft over links. Jeff passt de bal op Geert van de Bosch, die na een paar kapbewegingen de bal weer mooi diep kaatst op Jeff, die inmiddels door zijn tegenstander voldoende vrijheid was gegund, en daardoor de ruimte had gecreëerd om iets moois met de bal te kunnen doen. Jeff wist deze bal heel beheerst onder de Sparta goalie door te schuiven wat de stand op 0-1 bracht. De meegereisde Handel supporters gingen uit hun dak. Zou Handel hier vandaag voor een stunt kunnen zorgen?

Het laatste kwartier ging Sparta ’25 meer risico nemen, en zette nog meer druk naar voren. 14 minuten voor tijd moest Tijmen Brouwer het veld verlaten doordat hij bij een redding in de val zijn vinger uit de kom viel. Hij werd waardig vervangen door onze reserve-keeper Mike Janssen. In deze tumultueuze  eindfase kreeg Handel uit een mooie combinatie tussen Job Rooijackers en de inmiddels ingevallen Koen van Berlo nog een enorme kans, maar deze kans werd niet verzilverd. Om de punten over de streep te trekken werd ook de kopsterke Pim Bus nog even ingebracht voor Mark de Waard met als doel het Handel doel schoon te houden. Dit is door een enorme teamgeest en strijdlust gelukt. Een enorm knappe teamprestatie!

Volgende week, zondag 25  februari staat voor Handel 1 wederom een uitwedstrijd tegen Berghem sport op het programma.