Handel heeft nog één punt nodig

Na een mager Hemelvaartsweekend, met twee wedstrijden die niets opleverden, heeft Handel nog één puntje nodig om zeker te zijn van klasse-behoud. De tegenstanders waren beide toppers, het Geffense Nooit-Geacht en Olympia ’18 Boxmeer. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, belooft dat een spannend competitieslot.

Op Hemelvaartsdag was de confrontatie met Nooit-Gedacht er een om snel te vergeten. Door knulligheden in de defensie, deed Handel de Geffenaren, binnen het eerste kwartier, twee doelpunten cadeau. In de tijd die restte waren de blauwhemden niet bij machte om de gastheren het vuur na aan de schenen te leggen. Nooit-Gedacht kroonde zich met deze 2 – 0 overwinning tot winnaar van de 2e periode.

Ook zondag, tegen kampioenskandidaat Olympia ’18 Boxmeer, maakte Handel een valse start. Bij de eerste de beste aanval in de 5e minuut lag de bal al in het net. Hoewel het maar een haar scheelde of Sander Vermeulen had nog in dezelfde minuut de stand in evenwicht gebracht, leek de vroege achterstand de Handelse spelers te verlammen. Olympia was baas. In balbezit wist Handel niet goed raad. Het tempo lag te laag en het verrassingselement ontbrak. Het was te voorspelbaar allemaal.
In de tweede helft kroop Handel voorzichtig uit de schulp. Die brutaliteit loonde en leidde tot enkele kansen. Maar juist op het moment dat een gelijkmaker in de lucht hing, was een onzorgvuldige pass spelbreker. Olympia profiteerde en verdubbelde de voorsprong: 2 – 0
Even later veerde het Handelse publiek op. Rob Manders leek vanaf 40 meter de voor zijn doel staande keeper te verschalken, maar zijn inzet landde bovenop de lat.
De in het wit spelende blauwhemden moesten risico’s gaan nemen. Bij een corner was Jan van Grinsven nog de enige op eigen helft. Die corner werd echter onderschept en onmiddellijk op maat gespeeld op de snelle Douwe Zwaan. Zonder zich te bedenken gebruikte Van Grinsven een handje om Zwaan in zijn vlucht te stoppen. Het kostte hem rood. Even later kon Zwaan zelf ook inrukken na commentaar op de uitstekend leidende scheidsrechter Adriaans.
Met tien tegen tien kreeg de ingevallen Pim Bexkens in de extra tijd nog een goede kans, maar voor een punt zou deze treffer helaas te laat gekomen zijn.

Aanstaande zondag, 20 mei, mag Handel in Oploo tegen Excellent proberen klasse behoud veilig te stellen.

Wedstrijdfoto's Olympia '18 1 - Handel 1 (2-0)