Handel komt goed uit de winterstop

Na een rustperiode, stond vandaag weer de eerste competitiedag gepland na de winterstopperiode. Nijnsel stond op de 5de plek met 2 punten meer als Handel, maar 3 wedstrijden meer. Als vandaag gewonnen zou kunnen worden, zou Handel goede zaken doen, en Nijnsel op de ranglijst passeren, met nog steeds 3 wedstrijden minder gespeeld. Handel speelde vandaag zonder de geschorste Rob Manders en de afwezige Giel Bos.

Handel begon feller aan de wedstrijd als Nijnsel, en creëerden al meteen druk naar voren. In het eerste kwartier ontstonden door diverse corners al een tweetal spannende momenten voor het doel van Nijnsel, maar er werd niet uit gescoord. Nijnsel speelde vrij verdedigend, en probeerde alleen via counters tot gevaarlijk aanvallen te komen. De verdediging van Handel stond goed georganiseerd, en wist deze uitstoten telkens onschadelijk te maken. Handel had zich de eerste helft voor het betere spel mogen belonen, maar de teller stond bij rust nog op 0-0.
Na de rust kwam Handel goed uit de kleedkamer. Al in de 51ste minuut werd Jeff Rijksen op links weggestuurd. De aanval was een twijfelachtig wel/niet buitenspelval, maar de scheidsrechter liet door eerdere twijfelachtige momenten van de grensrechter van Nijnsel nu bewust doorspelen. Deze kans liet Jeff Rijksen zich niet meer ontnemen, en hij schoof de bal beheerst langs de keeper in de lange hoek (0-1).

In de 57ste minuut werd er door een speler weer commentaar gegeven op de leiding, waardoor de scheidsrechter net buiten de 16 meter een vrije trap toekende aan Handel. Het schot uit deze vrije trap werd geblokt door de Nijnsel verdediging. 20 minuten voor het einde volgde nog een mooie aanval van handel over rechts. Jeff Rijksen kreeg de bal op rechts aangespeeld, en wist deze via een mooie breedtepass bij Geert van den Bosch te brengen, die hem met een directe pass weer bij Mark de Waard bracht. Het schot van Mark belande helaas in het zijnet. Nijnsel probeerde het laatste kwartier van de wedstrijd nog wat terug te doen, maar wist geen echte vuist te maken. Zelfs de extra toekende 10 minuten speeltijd wisten Handel niet meer in gevaar te brengen. Al met al 3 terechte punten voor Handel.

Volgende week, zondag 4 februari staat voor Handel 1 de thuiswedstrijd tegen Stormvogels ’28 1 op het programma.

Foto's Nijnsel - Handel (0-1)