Handel`s eerste overwinning is een feit

MULO ging fel van start, en speelde met veel druk naar voren. Handel werd in het eerste deel van de wedstrijd overrompeld door MULO. Toch kwam het eerste schot op goal van Koen Fonken van Handelse zijde in de 6de minuut.  Het antwoord van MULO kwam door goed combinatievoetbal al in de 11e minuut. De bal werd net voor de Handel doellijn binnengetikt door een MULO speler, die buitenspel stond. Handel kwam hierdoor goed weg, want als deze speler de bal had laten lopen, was hij ook over de doellijn gegaan en was het geen buitenspel geweest. Na een kwartier spelen, kreeg Teun Graat van Handel een goede kans. Zijn schot ging rakelings over. Na 20 minuten, kreeg de wedstrijd een betere balans en kreeg Handel steeds meer grip op het spel van MULO. In de 29ste minuut wordt er door Mark de Waard goed op de bal doorgejaagd. Peter van den Bosch weet hierdoor de bal te onderscheppen, en geeft hem direct mee aan Teun Graat. Helaas wordt zijn schot geblokkeerd door een MULO verdediger, maar hierdoor ontstaat wel een corner. Deze corner van Geert van den Bosch, die bij de 2de paal wordt ingekopt door Teun Graat, wordt direct gevaarlijk, maar de keeper van MULO kan met een uiterste reflex redden, en geeft weer een corner weg. Met deze 2de corner weet Handel geen gevaar te stichten, maar even later is 3 x scheepsrecht. Uit alweer een goede corner van Geert van den Bosch, weet Teun Graat koppend te scoren (0-1). MULO heeft nog wel enkele counters, maar wordt niet echt meer gevaarlijk. In de 45ste minuut krijgt Handel nog een mooie kans. Peter van den Bosch weet op links Giel Bos te bereiken, die een mooi geplaatste voorzet geeft tussen de aanval van Handel en de keeper. Teun Graat neemt hem direct op zijn binnenkant voet, maar de bal gaat net voorlangs.

Handel begint zelfverzekerd aan de 2de helft. Direct ontstaat er een aanval over rechts. Na een goede actie, weet Guus Fonken de bal strak voor de goal door te brengen, maar er staat niemand gepositioneerd om direct te kunnen scoren. Aan de andere zijde ontvangt Mark de Waard de bal, en brengt hem opnieuw voor. Guus Fonken komt hierdoor tot een schot op goal, waarna hands wordt gemaakt door MULO. Peter van den Bosch weet de terecht toegekende penalty beheerst te benutten (0-2). Direct daarna (in de 54ste minuut) wordt Mark de Waard diep gestuurd. De MULO keeper torpedeert hem buiten de 16 meter, en kan dus direct met rood vertrekken.  De toegekende vrije trap leidt niet tot gevaar. In de 57ste minuut ontstaat er wel weer gevaar voor het MULO doel. Guus Fonken ziet Teun Graat bij de 2de paal vrij staan, en geeft een hoge bal. Teun Graat weet de net ingevallen A-keeper in de lucht te verschalken en kopt de 0-3 binnen. In de periode daarna worden door Tom Jacobs, zowel Gijs Bexkens (voor Guus Fonken), Pim Bexkens (voor Jordi Beekmans) als Siem Minten (voor Koen Fonken) binnen de lijnen gebracht.  MULO weet met 10 man geen grip meer te krijgen op het goede spel van Handel. In de 70ste minuut begint er opnieuw een mooie aanval bij Gijs Bexkens die de bal bij Teun Graat weet te brengen. Op zijn beurt zet die door een goede pass Mark de waard vrij, die de keeper van MULO behendig omspeeld en de bal in het doel werkt (0-4). 8 minuten later is het alweer raak voor Handel. Geert van den Bosch geeft een lange bal op Teun Graat, die de bal direct diagonaal binnenschiet (0-5). 7 minuten voor tijd is er nog een mooie combinatie tussen Mark de Waard, Peter van den Bosch en Teun Graat. De laatste weet zijn 4de goal van de middag te maken en bepaalt de eindstand op 0-6.

Al met al een terechte overwinning voor Handel, wat vertrouwen zal geven voor de wedstrijd van volgende week zondag thuis tegen Nooit Gedacht.

Wedstrijdfoto's MULO 1 - Handel 1 (0-6)