Handel wint van Stormvogels ’28

Het was guur op D’n Eikenwal, waar de wedstrijd tegen Stormvogels op het programma stond. In Siebengewald bleef bij de heenwedstrijd, na twee volledig verschillende helften, de teller steken op 1 – 1. Een favoriet was dus op voorhand niet aan te wijzen. Op een glad, moeilijk bespeelbaar veld, schotelden de opponenten het kleumende publiek, met veel inzet een aantrekkelijke wedstrijd voor.

Na 8 minuten was het eerste kansje voor de bezoekers, maar de vuisten van keeper Tijmen Brouwer reikten nét hoog genoeg. Meteen uit de tegenaanval maakte Rob Manders op rechts de bal knap vrij. Zijn voorzet was afgemeten, zodat het voor Jeff Rijksen een koud kunstje was het leer tegen de touwen te schieten. Zo leidde Handel al binnen tien minuten: 1 – 0
Na een kwartier claimden alles en iedereen uit Siebengewald met veel bombarie een strafschop. Maar de bal die de inglijdende Thijs Jeurissen al liggend op zijn arm kreeg, had hij onmogelijk kunnen vermijden. Scheidsrechter Karavla zag er dan ook geen kwaad in.
Stormvogels putte er moed uit. Een tijd lang waren zij de bovenliggende partij. Met veel strijd combineerden ze er lustig op los. Toch waren uitgespeelde kansen spaarzaam en als de dreiging echt serieuze vormen aannam, stonden telkens weer Jordy Beekmans, die een dijk van een wedstrijd speelde, en Tijmen Brouwer op hun post. Het was zelfs Handel dat de beste kansen kreeg. Geert van den Bosch, Jeff Rijksen en Rob Manders hadden nog voor de pauze mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen.

Meteen in de tweede helft viel een mis-peer van de gasten, precies voor de voeten van Tijn Wabeke. Vrij voor het doel was Tijmen Brouwer wederom de baas. Ook Ingo Custers moest in Handels doelman zijn meerdere erkennen. Zo werden nog enkele dotten van kansen door de gasten om zeep geholpen.
In een boeiend duel trokken de blauwhemden langzaam maar zekere het initiatief naar zich toe. De defensie bleef fier overeind en er ontstond meer dreiging voor het vijandelijke doel. In de 53ste minuut landde een afgeslagen corner in de voeten van Geert van den Bosch. Vanaf rechts slingerde hij de bal hoog voor de pot. Jordy Beekmans, die voor de corner de oversteek had gewaagd, klom hoger dan iedereen en knikte de voorzet in het net. Hiermee bekroonde hij zijn puike spel met een fraai doelpunt: 2 – 0.
De mannen uit Siebengewald weigerden echter de handdoek in de ring te gooien. Tot de laatste minuut bleef het duel boeiend. Maar Handel stond als een huis. De Eikenwallers waren niet van plan zich nog punten te laten afsnoepen. Zo werd na 90 minuten de tweede zege op rij een feit.

Zondag 18 februari gaat Handel 1 op bezoek bij Sparta '25.

Foto's Handel - Stormvogels '28 (2-0)