Handel hard onderuit tegen Olympia´18

De koploper uit Boxmeer kwam op bezoek op D’n Eikenwal, voor Handel betekende dat ze goed uit de startblokken moesten komen en dat deden ze ook. Met goed combinatie voetbal was het Handel wat de kansen kreeg. Teun Graat die vrij op goal een kans miste met kort daarna Peter van den Bosch die zijn kans over zag gaan. Het mooiste was toch wel de combinatie tussen Teun Graat en Koen Fonken die de bal uit stand rechts boven in de hoek plaatste. Maar na een half uur spelen grossierde Handel in eigen verdedigende fouten, een terugspeelbal van Jordi Beekmans op keeper Brouwer van Handel die naast de bal trapte en zo de deur open zette voor een intikker van de spits van Olympia Douwe Zwaan 0-1. Nog geen 2 minuten later kwam er een pass van Olympia op de rechterflank die door Giel Bos verkeerd werd ingeschat, schoot de bal met een boog terug over keeper Brouwer en de 0-2 was een feit. Handel liet de kop niet hangen, vlak voor rust was het Teun Graat die door de verdediging van Olympia slalomde en onderuit werd gehaald. Een penalty was het gevolg die benut werd door Peter van den Bosch en werd het 1-2 en waren er plots weer kansen.

Handel moest na rust de achterstand goed zien te zetten, maar in de 2e helft domineerde Olympia´18 en liet het zien waarom zij een kampioenskandidaat zijn. Na 10 minuten kwam er een voorzet van rechts die door keeper Brouwer niet klemvast werd gepakt was het weer Douwe Zwaan die klaar stond om de 1-3 binnen te prikken. Nog geen 5 minuten later was er een overtreding net buiten de 16 tegen de achterlijn van Geert v d Bosch, de vrije trap die daaruit voortvloeide was een mooie inkopper van de boomlange de Zwaan die zo zijn hattrick op het scorebord zette 1-4. Op dat moment was Handel van slag en Olympia kreeg vleugels, desondanks kwamen er nog kansen voor Teun Graat na een mooie voorzet van de in het veld gekomen Jan van Grinsven. Sander Vermeulen en Siem Minten kwamen nog in het veld om wat meer stootkracht te brengen maar Olympia maakte door een verloren duel van Job Rooijackers en een mooi schot van Mustafa Yilmaz wat daar op volgde de 1-5. Vlak voor tijd was het nog de ingevallen Levi Meulensteen die de 1-6 binnenschoot van 25 meter onder in de rechter hoek waar keeper Brouwer geen schijn van kans op had.

Met een belangrijke wedstrijd voor de deur, namelijk volgende week uit naar Mulo, zal trainer Tom Jacobs de handen vol hebben om het team weer op scherp te krijgen.

Wedstrijdfoto's Handel - Olypia '18 (1-6)