Strakke overwinning voor Handel

Afgelopen zondagmiddag was Vitesse ’08 te gast op D’n Eikenwal. Een zware kluif voor Handel. Het op de tweede plaats bivakkerende Gennepse team was namelijk de enige ploeg die nog enigszins in het spoor kon blijven van het ontketende Olympia ’18.

In een gelijk opgaande eerste helft golfde het spel op en neer. Namens Handel testte Peter van den Bosch de Gennepse doelman en later was het jammer dat niemand de demarrage van Jeff Rijksen kon volgen, dus was er geen blauwhemd die zijn voorzet voor een open doel kon verzilveren.
Aan de andere kant was Tijmen Brouwer er als de kippen bij om een te korte terugspeelbal van Jordy Beekmans te corrigeren. Vitesse was nogmaals dichtbij, maar de kopbal vloog enkele centimeters naast.
Terwijl de opponenten in evenwicht de rust leken te halen, viel de openingstreffer in de allerlaatste minuut alsnog. Een mislukte Handelse corner belandde in tweede instantie weer voor de voeten van Jeff Rijksen. Zijn voorzet kwam terecht bij Rob Manders, die zich in de drukte vrij draaide en genadeloos uithaalde: 1 – 0

Met de overtuiging de zaak recht te trekken, kwamen de gasten na de thee weer het veld op. Maar de tweede helft was koud begonnen toen een Vitesse-verdediger onbedoeld voor Sinterklaas speelde. Mark de Waard reageerde super-attent op zijn te korte terugspeelbal en verdubbelde beheerst de voorsprong: 2 – 0
Dat was een lelijke streep door de rekening van de Gennepenaren. Met veel inzet ging Handel door. De kans de wedstrijd in het slot te gooien was er voor Gijs Bexkens, die aan buitenspel ontsnapte, maar zijn vizier nog niet op scherp had. Even later had een weergaloze actie van Job Roijakkers over rechts ook een beter lot verdiend. Nogmaals Gijs Bexkens had een mogelijkheid, maar de genadeklap bleef uit.
Toen was het ineens Vitesse dat in de 67ste minuut uit het niets de aansluitingstreffer scoorde. Een fraaie, dat wel. Van afstand liet de vrijgelaten Niek Hendriks een zwabberbal los, die zelfs Tijmen Brouwer te machtig was: 2 – 1
Maar de Eikenwallers lieten zich door de tegentreffer niet van de wijs brengen. Vijf minuten later bracht Mark de Waard de marge weer op twee. Zijn lepe vrije trap onder in de korte hoek verraste de keeper zodat de 3 – 1 op het scorebord prijkte.
Toch bleef Vitesse er nog in geloven. Een prachtige vrije trap werd door Tijmen Brouwer even prachtig boven uit de hoek getikt en Gijs Giebels kopte namens de gasten rakelings over.
Vlak voor tijd maakte een snel genomen Handelse vrije trap aan alle illusies een eind. Koen Fonken was het eindstation. Hij prikte de 4 – 1 binnen.
Met het hoofd al in de wolken was het in blessuretijd dat Handel, dat een prima wedstrijd speelde, voor de eerste keer verslapte. Het bood Gijs Giebels een niet te missen mogelijkheid voor de eindstand te tekenen: 4 – 2

Aanstaande zondag speelt Handel wederom een thuiswedstrijd op D’n Eikenwal. Tegenstander is FC Schadewijk uit Oss. Aanvang 14:30 uur

Wedstrijdfoto's Handel - Vitesse '08 (4-2)