Handel krijgt loon naar werken

De eerste thuiswedstrijd van deze competitie mocht Handel op D’n Eikenwal aantreden tegen Schijndel. De voormalig hoofdklasser, die de afgelopen jaren enkele stappen terug heeft moeten zetten, speelde vorige week gelijk. Dus beide opponenten gingen op voor hun eerste overwinning.

De gasten uit Schijndel legden een frisse pot voetbal op de mat met veel variatie, een hoog tempo en vlotte combinaties. Handel was alert, probeerde aan te klampen en deed dat heel verdienstelijk. Na wat speldenprikken van de gasten, was het gelegenheidsrechtsback Teun Graat die over rechts opstormde. Zijn voorzet belandde op de vuisten van de keeper. Graat zelf kreeg uit de ontstane corner een goede kans de bal binnen te knikken. Helaas kreeg hij de bal op de schouder.
Met veel energie bleef Schijndel aan de poort rammelen. Maar de blauw-witte defensie stond als een huis. Jordy van Kasteren en Stan Guns probeerden het van afstand maar vonden Tijmen Brouwer op hun weg. Verder dan enkele hoekschoppen kwamen de gasten niet.
Aan de andere kant bracht Guus Fonken Rob Manders in stelling. Zijn uithaal vloog rakelings naast.
Na een half uur claimde de Schijndelse bank met veel tamtam een penalty. Dat de tackle van Teun Graat er een was uit het boekje, hadden ze even over het hoofd gezien. Scheidsrechter Theunisz trapte er dan ook niet in.
Op slag van rust kreeg Rob Manders nog een goede kans de score te openen maar hij was net niet slagvaardig genoeg.

De gasten trokken onmiddellijk fel van leer de tweede helft. Het leverde hen een corner op. Giel Bos antwoordde met een schot van afstand. In de 51ste minuut werd een gevaarlijke Schijndelse voorzet, centimeters over gekopt.
Even later kwamen de blauwhemden goed weg. Een prachtige voorzet vanaf links zeilde over alles en iedereen heen. Gelukkig schrok ook de volledig vrijstaande Marc Onwezen van de dot van een kans.
Na zo’n 70 minuten leek Mark de Waard voor Handel de score te openen. Een subliem tikje van de net ingevallen Sander Vermeulen verschafte De Waard een vrije doortocht. Maar na een rush van veertig meter miste hij, vrij voor de keeper, de koelbloedigheid.
Er werd gestreden voor elke vierkante meter. Het spel golfde op en neer. Met nog een kwartier op de klok had Handel nogmaals geluk. In een mêlee van spelers was het toch echt een blauwe arm die de bal beroerde. Het leer had zomaar op de stip gekund.
Maar ook de gasten uit Schijndel mochten niet mopperen. Mark de Waard bleef geloven in een nagenoeg kansloze bal en verschafte Handel daarmee weer een goede mogelijkheid.
In blessuretijd hield het Handelse publiek nog even de adem in. Teun Graat, die een uitstekende wedstrijd speelde, kopte de bal terug op keeper Tijmen Brouwer, maar zag daarbij een inkomende Schijndelnaar over het hoofd. Het liep met een sisser af.
Een boeiende 0 – 0 was het gevolg. Een stand waarmee beide partijen vrede zullen hebben.

Volgende week speelt Handel een uitwedstrijd tegen Avanti in Schijndel, let op de aanvangstijd is 14:00 uur.

Wedstrijdfoto's Handel 1 - RKSV Schijndel 1 (0-0)