Handel knokt zich naar zege

Na een uurtje extra nachtrust stonden er, naar verwachting, twee frisse ploegen aan de aftrap. Twee teams ook, met eenzelfde doel, namelijk zich loswrikken uit de onderste regionen. Het verschil voor aanvang was één puntje in het voordeel van Nooit-Gedacht.

Handel flitste uit de startblokken. De eerste minuten kwamen de gasten uit Geffen er nauwelijks aan te pas. Toch was Nooit-Gedacht na een minuut of zes het dichtst bij de openingstreffer. Uit de eerste de beste corner bracht de lat, via de vingers van keeper Tijmen Brouwer, redding.
Even later stuurde Rob Manders met een wervelende actie drie verdedigers het bos in. Alleen ten koste van een overtreding, iets buiten het zestienmetergebied, kon zijn actie worden gesmoord. De toegekende vrije trap leverde, door goed keeperswerk van Stef van der Heijden, slechts een corner op.
Geheel onnodig viel het eerste doelpunt toch aan de overkant. Bij gebrek aan goede afspeelmogelijkheden aarzelde Tijmen Brouwer even. Het was genoeg voor een fanatiek doorjagende Geffenaar om Brouwers uittrap te blokken. Voor de inkomede Bob van Iersel was het een koud kunstje de bal in het lege doel te werken: 0 – 1
Handel schakelde een tandje bij. Mogelijkheden de stand in evenwicht te trekken waren er voor Rob Manders, Geert van den Bosch en Koen Fonken. Aan de andere kant kwam een aanvaller van Nooit-Gedacht slechts een teenlengte tekort voor een tip-in.

Aanvankelijk ontspon zich in het tweede bedrijf een gelijk opgaande strijd. Teun Graat was na een fraaie aanval dichtbij en Pim Bexkens liet van afstand een magistrale streep los, die via de vuisten van de keeper onschadelijk werd gemaakt. Maar ook de gasten lieten niet over zich lopen.
De wedstrijd kantelde met het inbrengen van Gijs Bexkens. Er ontstond meer power, waarmee Nooit –Gedacht niet goed raad wist. In de 75ste minuut mocht ook Jan van Grinsven komen opdraven. Het bleek een gouden zet. Met zijn eerste balcontact stuurde Van Grinsven Gijs Bexkens die diepte in. Zijn voorzet werd door Rob Manders tegen de touwen gewerkt: 1 – 1
Het gaf Handel vleugels. Nog geen drie minuten later kopte Teun Graat uit een corner de 2 – 1 binnen.
Weer enkele minuten later had Mark de Waard, vrij voor de keeper, de kans de wedstrijd in het slot te gooien, maar doelman Van Der Heijden liet zich niet foppen. Nog in dezelfde minuut prikte Ramon van den Elzen de bal in het Handelse doel. Hij reageerde het meest alert op een voortreffelijke vrije trap van Frank van Herpen. Een domper. Want in plaats van 3 – 1 prijkte daardoor de 2 – 2 op het scorebord.
Desondanks lieten de blauwhemden de kop niet hangen. Onder aanvoering van Peter van den Bosch was er iets onverzettelijks in de ploeg geslopen, een “geef nooit op” mentaliteit. De mouwen werden opgestroopt met maar één doel. Uiteindelijk was het Teun Graat, die na een fraaie actie, de trekker definitief overhaalde. Zijn uithaal was alles en iedereen te machtig en zorgde voor een prachtige en welverdiende overwinning: 3 – 2

Aanstaande zondag speelt Handel op sportpark De Donk de derby tegen Boekel-Sport. Aanvang 14:30 uur

Wedstrijdfoto's Handel - Nooit Gedacht (3-2)