Eindelijk weer punten voor Handel

Na vijf opeenvolgende nederlagen is Handel in de maand april van een veelbelovende 5e plaats naar de 10e plek getuimeld. Met de hete adem van potentiele degradatiekandidaten in de nek, blijft het de kunst het hoofd koel te houden. Niet verschuilen achter excuses, in de spiegel kijken en samen de schouders eronder. Ook het overwinnen van tegenslagen hoort bij de sport. Bovendien is het improvisatietalent van trainer Tom Jacobs deze maand danig op de proef gesteld.

Met routinier Niek van Eldonk in de basis werd afgetrapt tegen Nooit Gedacht uit Geffen. Bijna kwam Handel via Guus Fonken binnen vijf minuten op voorsprong. Uit een voorzet van Rob Manders gleed hij de bal tegen de paal. Na een kwartiertje kwam Handel goed weg. Het scheelde maar een haar of een aanval op snelheid leverde Geffens succes op. De inzet van Van Herpen kaatste via de binnenkant van de paal weer het veld in.
In de achttiende minuut kregen de gasten een vrije trap toegewezen. Het werd een lage poeier met venijn. Keeper Tijmen Brouwer kon er de armen tegen krijgen, maar de terugspringende bal werd een prooi voor de inkomende Lex van Buel, die de blauw-hemden op achterstand zette: 0 ā€“ 1
Het spel golfde op en neer. In de 22ste minuut onderschepte Geert van den Bosch een vijandelijke aanval, plaatste de bal op maat op Jef Rijksen die op zijn beurt Rob Manders in stelling bracht. Alleen voor de keeper moest hij in Willem van Ballegooy zijn meerdere erkennen.
Even later was het wederom Rijksen die Rob Manders aanspeelde. Vanaf links soleerde hij in zijn karakteristieke stijl het strafschopgebied in, waar hij iedereen te kijk zette en de wedstrijd weer in evenwicht bracht: 1 ā€“ 1

Na de thee bleef de nog niet geheel wedstrijdfitte Peter van den Bosch in de kleedkamer achter. Thijs Jeurissen nam plaats in het hart van de defensie, waardoor Geert van den Bosch op het middenveld zijn team aan de praat moest zien te houden. Het was dan ook Van den Bosch die de vaart erin hield waardoor Niek van Eldonk ineens voor het vijandelijke doel opdook. In kansrijke positie mikte hij over.
Van twee kanten zakte het spelpeil. Over en weer werd in foute passes gegrossierd. Het was niet best, het bleef wel spannend.
Met Sander Vermeulen en Siem Minten voor de moegestreden Niek van Eldonk en Guus Fonken, probeerde trainer Tom Jacobs nieuw elan in de wedstrijd te blazen. Het bleek een gouden greep.
Niet lang daarna zag de met passie strijdende Giel Bos nog heil in een nagenoeg verloren bal. Met zijn pass lanceerde hij Rob Manders die vanaf links een strakke voorzet afleverde. Sander Vermeulen, net ingevallen, werd het goudhaantje. Met zijn treffer kroonde hij zichzelf tot matchwinner: 2- 1

Komende zondag staat de derby tegen Boekel-Sport op het programma. Het belooft op Dā€™n Eikenwal een enerverend duel te worden tussen twee buren die zich beide nog veilig moeten spelen.
Zondag, 29 april. Aanvang 14:30 uur