Handel weer met lege handen

Het is wel eens beter geweest op Dā€™n Eikenwal. Nijnsel, dat te gast was, had de punten broodnodig, maar ook Handel snakte, na drie verloren duels, naar een overwinning. Met Tijmen Brouwer weer onder de lat, waren het vooral de gasten die het meest overtuigend en slagvaardig bleken.

Na een aftastend begin was het Nijnsel dat het eerst gevaar stichtte. Tijmen Brouwer kon bij de eerste paal een treffer uit een corner ternauwernood voorkomen. Meteen daarop werd Mark de Waard op rechts diep gestuurd. Het leek een veelbelovende aanval die helaas door een fikse overtreding een halt werd toegeroepen.
Langzaam maar zeker namen de bezoekers de touwtjes in handen. Meer dan een viertal corners en een ziedend schot van afstand leverde het vooralsnog niet op.
Handel had moeite met de opbouw. Van achter uit was het telkens zoeken naar de vrije man. Toch leek het na een half uur spelen op voorsprong te komen. Bij een aanval over vele schijven was Mark de Waard het eindstation, maar zijn vizier stond te hoog.
In de 37ste minuut deed Nijnsel van zich spreken. Door een knappe een-twee werd de Handelse defensie in de luren gelegd. Nick Dortmans velde het vonnis: 0 ā€“ 1

Meteen na de thee waren de blauw-hemden even de bovenliggende partij. Met enorme inzet probeerde aanvoerder Geert van den Bosch het tij te keren. Helaas konden te weinig teamgenoten zijn goede voorbeeld volgen. In de rommelige tweede helft maakte Handel vooral een machteloze indruk. Nijnsel speelde met meer overtuiging en meer power. Desondanks werd na een uur spelen Nijnsel-keeper Youri Dortmans tot het uiterste gedwongen om de gelijkmaker te voorkomen.
In de 68ste minuut wist Nick Dortmans op rechts aan buitenspel te ontsnappen. Zijn strakke voorzet werd door invaller Nick van Heesch binnen gewerkt, waarmee hij de voorsprong verdubbelde: 0 ā€“ 2
Vlak voor tijd bracht Giel Bos nog even hoop terug in Handelse harten. Uit het niets knalde hij de aansluitingstreffer binnen: 1 ā€“ 2
Op een punt konden en mochten de Eikenwallers deze keer echter geen aanspraak maken. Daarvoor zal komende donderdag in Haps uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Foto's Handel - Nijnsel (1-2)