Een verdienstelijke overwinning

Handel begon zeer gemotiveerd aan deze wedstrijd. Iedereen had het gevoel dat er wat recht te zetten viel, van de uitwedstrijd 2 weken geleden. Het begin van de wedstrijd ging behoorlijk op en neer en was rommelig. Rob Manders laat in een actie de bal iets te ver voor zich uit gaan, als hij op weg gaat naar de keeper, en gaat iets te fel door, waardoor hij meteen tegen een gele kaart aan loopt. In de 26ste minuut geeft Jeff Rijksen van links een mooie pass naar de in het midden opkomende Geert van de Bosch. De daaropvolgende uithaal van Geert is hard en gevaarlijk maar de keper van Hapse Boys weet hem toch in 2 keer onschadelijk te maken. Maar een minuut later is het raak voor Handel. Niek van Eldonk, die met veel inzet en werklust een voortreffelijke wedstrijd speelt, levert een mooie voorzet af op Rob Manders, die voor de goal geen moment twijfelt en de bal mooi in de rechterbovenhoek verwerkt (1-0). In de laatste 15 minuten van de tweede helft wordt Haps nog 2 keer gevaarlijk. Eerst in de 30ste minuut, een voorzet van Links die door de spits voorlangs wordt gekopt. 5 minuten later moeten zowel Mike Janssen als Pim Bexkens tot het uiterste gaan om een tegengoal te voorkomen.

Na rust wordt Jeff Rijksen door Geert van de Bosch weggestuurd. Door een mooie persoonlijke actie weet hij de achterlijn te bereiken, en vanuit stand weet hij door een lopbal de bal over de keeper te krijgen. Het schot van Niek van Eldonk wat hieruit volgt mist de scherpte om echt gevaarlijk te worden. In de 55ste minuut volgt een mooie snelle combinatie tussen Rob Manders en Jef Rijksen, maar het schot wat hij hieruit produceert, gaat langs de goal. 2 minuten later weet Jeff Rijksen na een loopactie weer Geert van de Bosch in stelling te brengen, maar dat schot wordt door de keeper van Haps gepakt. Dan wordt het even gevaarlijk doordat Thijs Jeurissen, in de verdediging van Handel niet voldoende ingrijpt, en de aanvaller van Haps op Mike Janssen kan doorstoten. Mike Janssen red deze aanvallende actie voortreffelijk, waardoor het gevaar weer geweken is. In de laatste 20 minuten volgen er voor Handel nog 3 gevaarlijke situaties voor de goal van Hapse Boys, door scherp ingedraaide corners van Jeff Rijksen. Helaas weet Handel hieruit niet te scoren, en blijft het mede doordat de scheidsrechter 7 minuten extra tijd bijtelt, tot het laatst gevaarlijk. Dan komt het verlossende eindsignaal. Al met al, een welkome, maar zeker ook verdiende winst voor Handel.

Aanstaande donderdag mag Handel aantreden tegen Nooit Gedacht in Geffen.

Foto's Handel 1 - Hapse Boys 1 (1-0)