Handel gelijk tegen promovendus

Op de kille zondagmiddag moest Handel het thuis opnemen tegen FC Schadewijk (Oss) dat erg sterk aan de wedstrijd begon. Met goed en snel combinatie voetbal wist het Handel goed onder druk te zetten. Veelal van rechts kwam het gevaar. Toch was het Jef Rijksen die na een kwartier spelen via een rush op rechts van Rob Manders de bal rakelings voorlangs schoot. Direct daarna ging diezelfde Rijksen in de fout op het middenveld. De vrije trap die daarop volgde werd bij de rechterpaal keurig op het hoofd neergelegd van Lucas Groen die de bal in de rechterbovenhoek kopte, Handel keek tegen een 0-1 achterstand aan. Na een half uur kreeg Handel weer wat meer grip op het spel van Schadewijk. Wat resulteerde in een mooi schot van Jef Rijksen uit de 2e lijn die rakelings voorlangs ging. Het gevaarlijkste was vlak voor het rustsignaal. Peter van den Bosch stormde op via rechts en kwam vrij tot 5 meter van het doel, hij had de spelers voor het uitzoeken maar de bal ging helaas kruislings door de verdediging.

In de 2e helft moest Handel uit een ander vaatje gaan tappen om de punten in eigen huis te houden. Jordi Beekmans moest licht geblesseerd afhaken, Jordan van Kilsdonk was zijn vervanger. Handel begon goed en voerde de druk direct op en drong Schadewijk terug. Kansen waren er over en weer want een counter lag natuurlijk op de loer. Teun Graat die op het middenveld was komen spelen kwam via rechts door, maar de bal belande in de handen van keeper Roelofs. In de 68e minuut kwam Handel goed weg, Mo Aslan kwam 1 op 1 te staan met keeper Brouwer maar schoot de bal gelukkig voor Handel voorlangs. Handel ging nog meer druk zetten en zag Schadewijk vermoeid worden. 10 minuten voor tijd ging de verdediging van Schadewijk in de fout, hierdoor kwam Rob Manders in bal bezit en ging vrije op de keeper af en maakt koelbloedig de 1-1. Het publiek geloofde erin dat de 3 punten in Handel konden blijven, de ene na de andere voorzet volgde, de gevaarlijkst kans was voor Jordan van Kilsdonk die de bal vanuit een corner rakelings overschoot. Een puntendeling was gezien de hele wedstrijd terecht. Volgende week mag Handel naar Oploo om het op te nemen tegen Excellent.

Wedstrijdfoto's Handel - FC Schadewijk (1-1)