Handel ’t haasje tegen kampioenskandidaat

Op tweede paasdag mocht Handel aantreden tegen DAW. De formatie uit Schaijk is één van de vier ploegen die een serieuze gooi doet naar de titel. Punten morsen zou de bezoekers duur komen te staan. Naar verwachting een pittige pot voor Handel dus.

Handel startte sterk. In de vierde minuut gooide Rob Manders zijn trukendoos open. Tegen vier opponenten slaagde hij er bijna in de openingstreffer binnen te frommelen. Even later was een sublieme ingreep van Jan van Grinsven noodzakelijk om de gasten het scoren te beletten.
Het overwicht van Handel was echter van korte duur. Langzaam maar zeker nam DAW het heft in handen. Handel wist het doel schoon te houden tot de 27ste minuut. Geert van den Bosch verkeek zich op een verraderlijk stuit, waardoor Bart Vos vrij voor keeper Mike Janssen het cadeautje uitpakte: 0 – 1
Vooral met corners bleven de bezoekers gevaar stichten. Na een klein half uur steeg Robbert Knipping boven alles en iedereen uit en knikte de 0 – 2 binnen.
Voor rust probeerde Handel zich nog in de wedstrijd te knokken. Helaas ontbrak de nodige scherpte.

In de tweede helft waren de verhoudingen al snel duidelijk. Handel moest, maar was niet bij machte. Vrij gemakkelijk bleef de kampioenskandidaat overeind en de blauwhemden voelden dat er weinig eer te behalen viel deze middag. Zeker nadat de goed spelende Corik Megens de 0 – 3 binnen prikte.
Helaas vond scheidsrechter Verstegen het nodig om, in deze uiterst sportieve wedstrijd, waarin absoluut niet op het scherp van de snede gestreden werd, een half dozijn Eikenwallers op geel te trakteren én de technische staf weg te sturen. Dat zorgde voor een bittere nasmaak in het Handelse.
Niet de overwinning van DAW. Daar viel niets op af te dingen. De punten gingen verdiend mee naar Schaijk, dat blijft meestrijden voor het kampioenschap.

Aanstaande donderdag, 5 april, speelt Handel thuis tegen Excellent uit Oploo. Aanvang 18:30 uur

Foto's Handel - DAW (0-3)