Handel bij Boekel over de knie

Handhaven in de 3e klasse. Dat is het ultieme doel voor beide opponenten die afgelopen zondag tegen elkaar de strijd aanbonden op D’n Eikenwal. Winst zou Handel de zo begeerde lucht verschaffen, maar verlies zou betekenen dat Boekel Handel op de ranglijst voorbijstreeft. In een enerverend duel nam Boekel-Sport wraak voor de afgelopen drie edities, waarin telkens Handel aan het langste eind trok.

Na een boeiende eerste helft, met twee gelijkwaardige ploegen die uiterst sportief deze belangrijke derby uitvochten, stond op het scorebord 0- 3. Boekel-Sport bleek dodelijke in de omschakeling.
De eerste kans was voor de blauwhemden. Geert van den Bosch gaf een strakke voorzet vanaf links. Ontvanger Sander Vermeulen moest tegelijkertijd de kans verzilveren en de tweede paal zien te ontwijken. Het scheelde een haar.
Meteen daarop trapte Joris Polman namens de gasten de bal het strafschopgebied in. De ogenschijnlijk ongevaarlijke pass zaaide toch verwarring in het kamp van de thuisploeg. Rechtsback Rens van der Wijst profiteerde: 0 – 1
Met 17 minuten op de klok rafelden Niek van Eldonk en Sander Vermeulen getweeën de hele Boekel-Sport defensie uiteen. Slechts het genadeschot ontbrak.
De gasten daarentegen bleken slagvaardiger. Scheidsrechter Straatman negeerde een buitenspelsignaal, waardoor Twan Merks vanaf links profiteerde en in alle vrijheid kon uithalen. Hij liet keeper Mike Janssen kansloos en verdubbelde de voorsprong: 0 – 2
Handel stroopte de mouwen op. Jan van Grinsven ging diep op rechts en leverde een puike voorzet af. Buiten bereik van keeper Zwanenburg kopte Niek van Eldonk tegen de paal. Vanaf links verraste Van Eldonk Boekels keeper nogmaals. Met uiterste inspanning kon Zwanenburg, ten koste van een corner, de aansluitingstreffer voorkomen. Die treffer viel vanuit de hoekschop alsnog. Helaas werd die opsteker door de man in het zwart, wegens een duwfout, geannuleerd.
Razendsnel lag de bal aan de andere kant wél in het net. Tim Schuijers tekende op slag van rust voor de 0 – 3.
Om nog een punt uit het vuur te slepen moest Handel in de tweede helft risico’s gaan nemen. Boekel-Sport speelde het slim en loerde op de ontstane ruimtes. Jesse Zwanenburg demonstreerde zijn klasse bij een vrije trap van Jeff Rijksen en bokste het leer onder uit de hoek.
Trainer Tom Jacobs koos met het doorsturen van centrale verdediger Thijs Jeurissen voor nog meer opportunisme. Het werkte echter averechts. Teun Graat maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en bracht Boekel via de binnenkant van de paal op 0 – 4.
Hiermee was de buit binnen voor Boekel-Sport. Beide trainers maakten van de gelegenheid een deugd door een aantal jonge spelers aan het grote werk te laten ruiken. Vooral Edward Schouten, A-junior van Boekel-Sport, wist zich positief te onderscheiden. Zelf scoorde hij de 0 – 5 en op het scheiden van de markt stelde hij met een subtiele assist Rens van der Wijst in staat de 0 – 6 binnen te trappen.

Met deze nederlaag sluipt Boekel-Sport voorbij Handel op de ranglijst. Voor Handel is het zaak het hoofd koel te houden en krachten te bundelen. Komende zondag immers is rode lantaarndrager Haps te gast op D’n Eikenwal. Een overwinning zou dan meer dan welkom zijn.

Foto's Handel - Boekel Sport (0-6)