Handel verzekerd zich van klassebehoud

Handel begon gemotiveerd en dominant aan de wedstrijd. Ondanks een schorsing van Jan van Grinsven en een geblesseerde Jef Rijksen begon Handel met een mooie opstelling, met zowel Guus als Koen Fonken in de basis. Al in de 11de minuut kwam Handel op een 0-1 voorsprong, door een geweldige afstandspegel van aanvoerder Peter van den Bosch vanaf 24,5 meter, die de bal in de linkerbovenhoek liet verdwijnen. Excellent staat bekend als een echte counterploeg, en dat lieten ze in de 15de minuut ook echt zien over links. Keeper, Tijmen Brouwer wist door adequaat uitkomen de goal zo te verkleinen dat hij het de Excellent speler voldoende moeilijk wist te maken, zodat hij niet meer tot scoren wist te komen. In de 20ste minuut was het Giel Bos die voor Handel, nu zelfs vanaf 30 meter, het succesverhaal van Peter van den Bosch probeerde te herhalen. Zijn afstandsschot werd door de keeper van Excellent met “kunst en vliegwerk” onschadelijk gemaakt. In de 26ste minuut weet Excellent via een aanval tot een gevaarlijke kopbal te komen, maar de bal mist het doel. In de 32ste minuut mag Geert van den Bosch aanleggen voor een vrij trap vanaf 24 meter. Het schot op goal is zuiver en hard, en de keeper kan de bal ook niet klemmen. De inlopende aanvallers van Handel komen te laat om dit af te straffen. In de 40ste minuut trapt Tijmen Brouwer voor Handel hoog en ver uit. Door de hoge stuiter kan de snel opkomende Giel Bos deze bal over de verdediging van Excellent koppend meenemen, en komt zo 1 op 1 te staan met de keeper. Zijn doelpoging gaat voorlangs. Direct daarna komt uit een tegenaanval Roel Verberk van Excellent in een schietrijke positie, en ziet Tijmen Brouwer redelijk ver voor zijn doel staan. Hij brengt de bal behendig over Tijmen Brouwer in het Handel doel waardoor de ruststand tegen de verwachting in toch ineens 1-1 is.

In de 2de helft begint de wedstrijd weer in balans. Job Rooijackers weet de bal op het middenveld goed te veroveren, en haalt na deze actie direct goed en gevaarlijk uit op goal. De keeper van excellent moet alle zeilen bijzetten om deze bal onschadelijk te maken. In de 64ste minuut wordt Handel beloond voor het goede spel en de inzet. Uit een corner van Mark de Waard, weet Rob Manders met een goede kopbal te scoren (1-2). In de 84ste minuut weet Excellent weer gevaarlijk te counteren. Thijs Jeurissen ruimt op, maar deze bal komt bij Frans Cuppers van Excellent in de voeten, die meteen tot een schot op goal komt. De uitstekend keepende Tijmen Brouwer pakt dit schot. In de 86ste minuut volgt er een mooie combinatie van 2 inmiddels in het veld gekomen wissels van Handel. Tom Manders, weet via een mooie pass Sander Vermeulen te bereiken, die in zijn 1 op 1 situatie met de keeper geen moment twijfelt, en beheerst de 1-3 maakt. In de 90ste minuut krijgt Rob Manders in een 1 op 1 situatie de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar hij is op dat moment niet zelfzuchtig genoeg en legt de bal af, wat de kans om zeep helpt.

Al met al een goede en sportieve wedstrijd van Handel. Door de eigen winst en het verlies van Nijnsel, is Handel dubbel en dik verzekerd van 3de klasse behoud. Volgende week, zondag 27 mei een schitterende wedstrijd als seizoen afsluiting. Handel 1 – Sparta ‘25 1. Sparta 1 moet winnen in Handel om kampioen te worden, maar Handel zal proberen daar een stokje voor te steken, door te doen wat ze de uitwedstrijd in Beek en Donk hebben gedaan, winnen!

Foto's Excellent 1 - Handel 1 (1-3)