Handel doet zichzelf tekort

De kop is eraf. De eerste wedstrijd van seizoen 2018-2019 zit erop. Tegenstander waartegen Handel mocht aftrappen, was promovendus Constantia in Wanroij. Gehavend, dat wel. Met bijna de complete voorhoede in de lappenmand. Maar, zoals Neerlands bekendste voetballer aller tijden ooit filosofeerde: Elk nadeel heeft zijn voordeel! Het biedt mogelijkheden aan anderen om hun kans te grijpen. Zoals aan Teun Graat, die na een avontuur bij Boekel-Sport weer is neergestreken op het oude nest. En aan Guus Fonken die zijn periode bij de junioren definitief heeft afgesloten.

De herfst was de baas in Wanroij. Dat maakte het veld glad en moeilijk bespeelbaar. Toch opende Handel alleszins redelijk. Het combineerde er lustig op los. Peter van den Bosch was na vijf minuten de eerste die de keeper op de proef stelde. Zijn schot werd over getikt.
De blauwhemden bleven heer en meester. Constantia kwam er nauwelijks aan te pas. Maar het lukte Handel niet, echt gevaarlijk te worden en het overwicht met een doelpunt te bekrachtigen. Met slechts één kopstoot van Jordy Beekmans uit een zestal corners, was ook dat rendement te laag.
Pas in de 30ste minuut dwong de thuisploeg voor het eerst Handel tot ingrijpen. Het leverde hen een corner op.
Vlak voor rust perste Handel er nog een offensiefje uit. Die moeite werd eindelijk beloond. Een voorzet van Giel Bos bereikte Pim Bexkens die het overzicht behield en de bal teruglegde op Koen Fonken. Vanaf zestien meter trapte hij onberispelijk binnen: 0 – 1

Als de eerste helft één ding had duidelijk gemaakt, was het wel dat Handel met minder dan drie punten geen genoegen mocht nemen. Ook in het tweede bedrijf bleek Constantia onmachtig. Maar de Eikenwallers verzuimden ook nu het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Na verloop van tijd zakte ook het spelpeil van Handel naar een bedenkelijk niveau. Opvallend was dat de hele rechter flank, waar toch veel ruimte lag, keer op keer werd overgeslagen. Mede hierdoor riepen de blauwhemden het onheil over zichzelf af. Teun Graat had nog pech dat zijn treffer wegens buitenspel werd geannuleerd, maar even later lag de bal aan de andere kant wel in het net. De Handelse verdediging, die de hele wedstrijd moeiteloos overeind was gebleven, schoof naar voren bij de zoveelste corner. Maar door een overtreding voor het doel en een razendsnelle spelhervatting van de gastheren, leverde Handel onfortuinlijk twee dure wedstrijdpunten in: 1 – 1

Zondag a.s. Speelt Handel thuis op D’n Eikenwal tegen Schijndel. Aanvang 14:30 uur.

Wedstrijdfoto's Constantia 1 - Handel 1 (1-1)