Handel buigt voor Boekel

Afgelopen zonnige zondagmiddag stond de confrontatie met buurman Boekel-Sport op het programma. Op de ranglijst hielden de ploegen zich na zes gespeelde wedstrijden nagenoeg in evenwicht. Voor aanvang had Boekel-Sport één puntje meer bij elkaar gesprokkeld.

Na een aarzelend begin, met wat dreiging van Boekel-Sport, was het toch Handel dat na een kwartier op voorsprong kwam. Rob Manders frommelde bij de eerste paal de bal over de lijn: 0 – 1
Het was de opmaat voor een prima eerste helft die Handel verder op de mat legde. De blauwhemden stapelde aanval op aanval en de gastheren kwamen er nauwelijks nog aan te pas.
Nadat Rob Manders twee maal dreigend was, nam Teun Graat in de 21ste minuut twee tegenstanders te grazen. Alleen voor de keeper bleek de hoek te moeilijk. De bal vloog net voorlangs. Even later kreeg een uitstekende pass van Giel Bos evenmin het gewenste vervolg. De beste kans was nog voor Rob Manders in de 34ste minuut. Door Gijs Bexkens werd hij prachtig aangespeeld. Vrij voor keeper Nick van Hoof slaagde hij erin, een niet te missen kans, tóch te missen.
Op slag van rust was de kopstoot van Jelle Bouwmans, uit een vrije trap van Boekel-Sport, voor keeper Tijmen Brouwer simpel te vangen.
In de wetenschap dat het maar 0 – 1 was, konden beide ploegen naar de thee. Handel had meer afstand moeten nemen, maar hield met deze tussenstand Boekelse hoop in leven.

Noodgedwongen moest Peter van den Bosch in de kleedkamer achterblijven de tweede helft. En na enkele minuten moest ook Gijs Bexkens naar de kant. Koen en Guus Fonken namen de honneurs waar. Hoewel het eerste kansje namens Job Roijakkers nog voor Handel was, was het verder Boekel-Sport dat de klok sloeg. Met veel energie voerde het de druk op. Vooral met spelhervattingen waren de gastheren gevaarlijk. Het was dan ook een corner die de gelijkmaker inluidde. Merijn van Haandel kopte in de 50ste minuut keurig binnen: 1 – 1
Ook Pim Bexkens moest zich even later met een blessure laten vervangen. Routinier Willem Verkampen mocht proberen het punt over de streep te trekken.
Boekel drong aan, Handel loerde op de counter. Met een beetje geluk had Guus Fonken in de 76ste minuut Handel andermaal op voorsprong kunnen brengen. De afgemeten trap van Mark de Waard leek voor het inkoppen, maar hij miste.
Tot vlak voor tijd leek de wedstrijd op een puntendeling af te stevenen, maar in het zicht van de haven was het Boekel-Sport dat zichzelf wel beloonde. De ingevallen Teun Wiendels was de gevierde man. Zijn dreiging veroorzaakte een Handels eigen doelpunt: 2 – 1
Voor Handel, dat in de eerste helft verzuimde zichzelf te belonen, waren de druiven zuur.

Over twee weken is er een nieuwe kans. Dan speelt Handel tegen Vitesse.

Wedstrijdfoto's Boekel Sport 1 - Handel 1 (2-1)