Handel door corners genekt

Het lag er zonnig bij, het (kunst)grasveld van Berghem-Sport. Een ijzige noordoosten wind, dat wel. Alle aanwezigen, dik ingepakt, mogen zich échte supporters noemen. Nul graden op de thermometer. En na negentig minuten, nul punten voor Handel.
 
Toch startten de blauwhemden (deze wedstrijd in het wit gehuld) voortvarend. Na slechts enkele minuten onderschepte Jan van Grinsven op rechts de bal. Met zijn pass spleet hij de Berghemse afweer in tweeën, waardoor Jeff Rijksen alleen op de keeper kon afstormen. Beheerst rondde hij af: 0 – 1
Maar binnen 10 minuten stond het alweer gelijk. Berghem-Sport kreeg een hoekschop toegewezen. Joep Wintjes werd volledig over het hoofd gezien. Zo vrij als een vogel kon hij simpel de 1 – 1 binnen knikken.
Onmiddellijk daarop creëerden de gastheren nog een mogelijkheid. Het schot zoefde voorlangs.
Het spel golfde op en neer. Even later werd Jeff Rijksen op rechts weggestuurd. Zijn uithaal was even verrassend, als doeltreffend. Een verraderlijke stuit was Berghems goalie Hoefnagels te machtig. Hem restte niets anders dan de bal uit het net te vissen: 1 – 2
Maar de eerstvolgende corner betekende wederom onheil voor Handel. Bram Kappen zette de blauw-witte afweer te kijk. Door zijn doelpunt stond de teller binnen 20 minuten op 2 – 2.
Met een knappe reflex behoedde keeper Mike Janssen, die de geblesseerde Tijmen Brouwer verving, even later Handel voor een achterstand.
Aan de andere kant liet Peter van den Bosch een pegel los, die via een been in de hoek leek te zeilen. Keeper Hoefnagels kreeg er met uiterste inspanning nog net een vuist tegen.
Op slag van rust moest Mike Janssen nog een keer aan de bak. Bij de kopbal, vlak voor zijn neus, bleef hij keurig de baas.
 
In het tweede bedrijf was het meer en meer Berghem-Sport dat de klok sloeg. Handel speelde benedenmaats. Het slaagde er nauwelijks in een goede aanval op poten te zetten. De meeste persoonlijke duels gingen verloren en de afvallende bal was telkens weer voor de tegenpartij. Met enkele wissels probeerde trainer Tom Jacobs het tij te keren. Helaas, zo bleek, tevergeefs. Bij nogmaals een bal van de zijkant gingen Geert van den Bosch en Jordi Verhagen van Berghem het luchtduel aan. Via beide kruinen verdween het leer in de linker bovenhoek. De 3 – 2 was de doodsteek voor Handel.
Met enig fortuin had de, na weken blessureleed, net ingevallen Giel Bos nog een punt uit het vuur gesleept. Zijn zwabberende pegel met links daalde net te laat. Dat Giel zich enkele minuten later, weer met een blessure, op zijn beurt moest laten vervangen, was erg sneu en naast de nederlaag de tweede domper.
 
Volgende week speelt Handel thuis de derby tegen Boekel-Sport

Foto's Berghem Sport 1 - Handel 1 (3-2)