Kermis brengt Handel geen geluk

De eerste overwinning, dat was de inzet op deze kermis-zondag. Hiervoor was Handel te gast bij Avanti ’31 in Schijndel. Een weerzien met oud-trainer Henry van Wanrooij, die drie seizoenen geleden Handel naar de derde klasse loodste.

Na een aftastend begin was de eerste echte kans voor de blauwhemden, die voor deze gelegenheid in het wit waren gestoken. De keeper kon ternauwernood een vrije trap van Geert van den Bosch onder uit de hoek ranselen.
Een combinatie tussen Teun Graat en Giel Bos leverde de volgende mogelijkheid op. Over en weer werd veelbelovend opgebouwd, maar door slordigheidjes werden de pogingen vaak in de kiem gesmoord.
Na een half uur was het Koen van Engeland die, na een aanval over rechts, met een subtiel stiftje, Handel bijna te grazen nam.
Naarmate de eerste helft vorderde, namen de Eikenwallers steeds nadrukkelijker het initiatief. Schoten van Peter van den Bosch en Teun Graat misten precisie. Pogingen van Mark de Waard leverden slechts een corner op. Aan de andere kant had Tijmen Brouwer het rustig. Een simpele vangbal was voldoende om een vrije trap van Geert van Heeswijk onschadelijk te maken. Op slag van rust kreeg Koen Fonken nog een prachtige kans, na een mooie aanval over vele schijven. Helaas stond ook zijn vizier niet op scherp.
Met de blanco ruststand deed Handel zichzelf eigenlijk te kort.

Onmiddellijk in het tweede bedrijf leverde een afgeslagen Handelse vrije trap aan de overkant onheil op. Gelukkig had Mark de Waard een adequaat antwoord op de demarrage van Said Ali Hussein.
Handel bleef aan de touwtjes trekken, maar als het erop aan kwam was het telkens niet slagvaardig. Met een dubbele wissel probeerde Henry van Wanrooij zijn elftal nieuw leven in te blazen. Even later leverde Guus Fonken een prima voorzet af op Mark de Waard. Zijn volley mistte wederom het nodige geluk. Met veel inzet stapelde Handel aanval op aanval. Avanti loerde op de counter.
Met nog zo’n kwartier op de klok deed een oude voetbalwet zich gelden. Deze keer liet Said Ali Hussein alles en iedereen zijn hielen zien. Alleen voor keeper Tijmen Brouwer rondde hij koelbloedig af: 1 – 0
Met vereende krachten trachtte Handel nog een punt uit het vuur te slepen. Maar Avanti gooide de poort op slot en profiteerde nog bijna van de geboden ruimte.
In de wetenschap dat er veel meer in gezeten had, droop Handel na 90 minuten met de staart tussen de benen af. Op naar de kermis!

Volgende zondag, 14 oktober gaat Handel het opnieuw proberen. Het speelt dan thuis, op D’n Eikenwal tegen Olympia ’18 uit Boxmeer. Aanvang 14:30 uur

Wedstrijdfoto's Avanti '31 1 - Handel 1 (1-0)