Uitslag Handel Weet

Na het grote succes van vorig jaar en dat jaar ervoor hebben we op 5 mei genoten van de 3e editie van Handel Weet! Wie gaat er team ´t Hart van de troon stoten? Of wellicht blijft de bokaal nog wel een jaartje bij Jopie en Goris staan?

Daags ervoor hebben jullie een zelfgemaakte trebuchet tentoongesteld hier op d’n Eikenwal. Deze mochten jullie zelf ontwerpen en bouwen in de voorgaande weken (ofja bij sommige teams denk ik dagen, of zelfs uren). De grote winnaar van de bonusopdracht was team de (on)geschoolden! Met een afstand van maar liefst 21,65 meter deze zij ‘t het best! 
Ook ’t Hol deed het niet slecht met 21,11 meter. The Candle had de trebuchet voor d’n Tap gemaakt. Wa waar da een skon ding! Seund da ie de bal niet los liet en de rand van de tafel nodig had om de bal een voorwaartse beweging te geven!
Zo begon team de (on)geschoolden dus met een voorsprong aan de quiz op zaterdag!

Categorie 1. Algemene kennis
Voor ons een mooie categorie want we kunnen vrijwel alles vragen wat we willen. Of het nu over de kamerplanten van ons oma gaat, oude munten, of vliegtuigmaatschappijen…. Alles kan!
Misschien wel de moeilijkste vraag van die categorie was over die afbeeldingen van die apps. Lastig maakt het ook dat ongeveer de helft van de afbeeldingen in de App store van Apple te vinden is, en de rest in de Google Play store. 
Deze lastige opdracht werd het beste gemaakt door team de Vos, met 11 goede antwoorden.

Categorie 2. Crea Bea
De categorie voor de creatievelingen, knutselmoeders en frotters waarbij jullie creativiteit op de proef werd gesteld. 
Hierbij werd een lamineerpuzzel afgegeven, die jullie zelf uit moesten knippen, dan moesten puzzelen, in de lamineerhoes moesten schuiven en moesten lamineren. De bekende Nederlander op de foto was Max Verstappen. Nee Noit Sat, dus geen Antonio Cairoli, dus zunne concurrent! Iets vaker naar de cross kijken heren! 
Oja en ’t Fort dacht da het Willem Verkampen was, daar leek ie wel enigszins op, toch? ??????
Fijn ook voor de schoonmaakploeg dat de ballonnenbogen naderhand nog mee naar de kantine kwamen, scheelde ons weer een stukje versieren van de kantine.

Categorie 3. Dorpskennis
Wat weten jullie eigenlijk over ons eigen dorpje Handel? Sommige teams dit jaar niet heel veel, is wel gebleken. Bij het virtuele uitstapje was het de bedoeling om een optelling te maken van de consumptieprijzen van de hapjes en drankjes die genuttigd werden door een vriendengroep. ’t Hol dacht er weer hendig van af te komen… een virtueel uitstapje is niet echt dus het antwoord is NUL. Dit antwoord was helaas fout!
Het goede antwoord was €1.215,70. De (on)geschoolden hadden net een pilsje teveel geteld want ze kwamen maar € 2,85 te kort. De Keet weet volgens mij alleen wa een glaasje cola kost, want die kwamen bekant € 700,00 te laag uit. 
Bij vraag 3.3 werden de politieke hersencellen getest, waarbij bijvoorbeeld de vraag werd gesteld: wanneer waren dit jaar de verkiezingen? 
Antwoord van ’t Hart: 21 maart…… 2017. Ik denk dat Joop en Goris nog een ouwe kalender in de cafe hebben hangen, want we leven toch echt in 2018!
De vraag over de Handelse Evenementen werd helemaal goed beantwoord door de Keet, ja ja ze weten wel wanneer er iets te doen is op Handel.. Wat het kost weten ze dan weer niet. Ook de ongeschoolden hadden bij deze vraag alles goed!

Geheime opdracht 1
En toen was het 20.00 uur! Tijd voor de 1e geheime opdracht! En zoals jullie weten zijn wij (en vooral ik) mannen van de tijd! En te laat is te laat NICOLIJN! Ook d’n Tap dacht vlug een paar jong mannen onze kant op te sturen, maar ook met die klein fietskes met zijwieltjes lukt het ooit niet om op tijd te komen. En helaas, te laat betekend 0 punten!
Bij deze 1e geheime opdracht vroegen we iemand te sturen die nogal vlug het laatste woord heeft. En dat werd door enkele teams wel heeeel letterlijk genomen! Ik zie Lisa Vos nog hier aan tafel zitten! 
De deelnemers kregen een woordzoeker voorgeschoteld waarbij de overgebleven letters een vraag vormden. Wanneer je het antwoord dacht te hebben kon je het antwoord zo snel mogelijk inleveren op de middenstip van het hoofdveld. Hierbij kwam Willem van den Bosch als 1e aan met het goede antwoord. De volle mep dus voor team Hobomifo! 
Sommige teams vulden hun antwoord in onder de vakjes, terwijl er toch goed te lezen viel dat het definitieve antwoord IN de vakjes ingevuld moest worden. Tja, we moeten streng zijn he!

Categorie 4. Entertainment
Hierbij werden jullie enkele opdrachten voorgeschoteld over bijvoorbeeld de afleveringen van de Vlogs van Enzo Knol. Enzo Knol??? zie ik er hier een paar kijken. Ja vraag het maar aan je dochter. 
Ook vroegen we jullie een filmpje te maken van een goocheltruc. Hierbij zagen we een paar zeer leuke filmpjes, met slechte Hans Klok imitaties van bijvoorbeeld Freek School en d’n Bloem. De Candle deed een goocheltruc die te simpel was want de kinderen op de 1e rij riepen al dat ie het balletje gewoon in z’n rechterhand had.
De antwoorden van de World Press Photo’s of the Year waren door de meeste groepen wel gevonden. We vroegen jullie om het antwoord te noteren van het jaar waarin de foto de prestigieuze prijs World Press Photo of the Year had gewonnen. Er werd een klein gedeelte van de foto afgebeeld in het boek, zodat je nog heel goed naar de foto’s moest kijken voordat je de goede te pakken had. Helaas hadden de Keet en ’t Hol de jaartallen opgeschreven van het jaar dat de foto was genomen, niet van het jaar dat de prijs werd gewonnen. Helaas, aantal punten: 0

Categorie 5. Thuis op de buis
Vragen over televisie, films, Hollywood enzovoort…
Of we hadden de vragen te moeilijk gemaakt… Of jullie kijken bekant geen televisie meer. Kortom dit was volgens mij een van de lastigste categorieën dit jaar. 
Wisten jullie trouwens dat Nicky Opheij dit jaar naar Las Vegas gaat met Chris Zegers? Nee? Wij ook niet, maar ’t Fort wist dit te noteren in het boek. Zal Freekie fijn vinden! 
En volgens mij zijn wij de enigste die thuis al die verrekte talentenshows moet kijken op televisie… Want het herkennen van de talenten bij vraag 5.7 vonden de meeste van jullie ook heel lastig. 

Categorie 6. Vruuger toen…..

Bij vraag 6.2 vroegen we om de goede namen te noteren bij een oude foto met spelers van een Handels voetbalteam. Helaas stond deze foto in het 40 jarig jubileumboek met daarbij verkeerde namen. In het 50-jarig jubileumboek stond dezelfde foto, met daarbij de goede namen. Helaas had de Mariawijk geen second opinion laten doen en hadden ze de verkeerde namen in hun antwoordenboek genoteerd. Helaas 0 punten!
De vragen over de oude Rabobank in Handel werden door de meeste teams wel goed beantwoord, alleen dacht ‘t Hart dat Rini van Bree de vaste bankbediende van Handel was. Nee, dit was toch echt Mieke van Oort. 
Opdracht 6.6 ging over Brommers kieken: 6 plaatjes van oude brommers en motoren… echt iets waarbij je de wijsheid van bijvoorbeeld Janssen Jan in kon schakelen. Dit hadden we ook letterlijk in het boek vermeld. Dit werd ook gedaan door cafe ’t Hart, omdat Jan daar toevallig op bezoek was.. Maar helaas Opa’s wist er geen zak van. Meer iets voor de harde kern!

Categorie 7. Kriede koppain van
Bij vraag 7.8 kon je de vorm verschuiven en draaien tot een letter. Dit was natuurlijk de letter H, en niet M zoals bijna ieder team had genoteerd. Handel Zuid had dit goed gezien en had deze als enigste goed! Bij vraag 7.7 zag je verschillende plaatjes die je als anagram bij elkaar moest matchen. Anagram? Ja bijvoorbeeld Pils en Slip. Je kunt met dezelfde letters en ander woord maken. De Mariawijk was hier wel heel creatief in. De plaatjes met borden en broden moesten ze koppelen en noteren. Dit deden ze op een aparte manier: bij de foto van de borden noteerde ze (punaise) maar hoe koppel je die dan aan een foto met broden? Ze probeerden het op z’n Frans: un pain.. Qui, maar waar blijft dan die letter S? helaas zero point! Maar wel een applaus voor de creativiteit!

Categorie 8. Skon muziekske
Allereerst onze excuses voor opdracht 8.5. Misschien wel een van de irritantste opdrachten van allemaal. De gitaarsolo’s waarbij er een schoonmoeder doorheen zit te tetteren. Toch hadden de rockers van ’t Nest hierbij goed gescoord!
Het was dus wel te doen dames en heren!
Trouwens de eerste twee geluidsfragment waren precies hetzelfde. Dan is het klote als je toch 2 verschillende antwoorden invult! 
Bij vraag 8.6 waren verschillende carnavalsartiesten verdwenen achter confetti. Misschien wel de bekendste carnavalsartiest van allemaal DJ Wichard Biemans werd niet herkend door enkelen. Noit Sat dacht dat het Dolf Brouwers was, Handel Zuid dacht Ed Niemans en team Bromollie kwam er nog het dichtste bij met Johnny Gold.

Geheime opdracht 2
En toen was het ineens 21.30 uur! Hierbij moesten een man en een vrouw gestuurd worden die gruwelijk scherp waren. Helaas kwamen er van ’t Fort 2 mannen… lezen verdomme! De (on)geschoolden stuurden een gruwelijk scherp team met maarliefst 5 deelnemers… Ja 5 ja.. Jos van Eldonk, Sientje en de drieling natuurlijk!
De mannelijke deelnemers kregen vragen voorgeschoteld over het vrouwelijke geslacht, en de vrouwen over het mannelijke geslacht! Is toch wel lastig als ze aan een vrouw vragen: wat doen ze met het overgebleven stukje vel van een besneden penis? Jos van Eldonk zei een fout antwoord: daar maken ze een quizmaster van. Helaas dit kunnen we niet goed keuren.
Bij de laatste ronde van deze quiz moesten de mannelijke en vrouwelijke deelnemers samen overleggen bij de seksueel getint vragen. Bea en Mark van Leuken leken op rozen te zitten, maar toch ging team Hobomifo er met de volle winst vandoor. Ja je hoort het goed, weer Hobomifo die de geheime opdracht wint!

Categorie 9. Sport en Spellekes
De altijd fijne categorie over sport en spel. Bij vraag 9.2 lieten we een onvolledig paspoort zien van sporters. We vroegen om de naam van de sporter in te vullen onderaan het paspoort. ’t Nest wist waarschijnlijk wel om welke sport het ging, want ze hadden alle ontbrekende gegevens ingevuld op het paspoort…. Behalve de naam zelf. Helaas 0 punten! 
Bij 9.5 zagen jullie een foto van een Nederlandse sporter die afgelopen jaar in het nieuws was geweest. Dit was Sander van Mazijk en hij was de 1e Nederlander aller tijden die Wereldkampioen Bowlen is geworden. Dit had alleen Handel Zuid goed!

Categorie 10. Topografie witte wel
Bij 10.3 hadden we verschillende foto’s van onze wereldreis afgebeeld. Zo had ’t Hol ingevuld New York. New York! Meester Mark… New York is een stad, geen land! De ongeschoolden dachten Abu Dabi, helaas dit is ook een stad! 
Zo nog een. Bij vraag 10.6 dachten sommige ook dat het beeld op de foto in de stad Texel stond. Jaa jaaa.. Grote stad Texel, daar midden in de zee. 
Het speciale gebouw bij opdracht 10.7 was een vegetarisch zorgcentrum in Oosterbeek. Ooit van gehoord? Een verzorgingstehuis waar geen vleeseters mogen komen? Niks voor jou, opa Verkampen, gij kent oe ouwe dagen beter errent anders slijten! Deze vraag wist trouwens alleen ’t Hol goed te beantwoorden. Dat wist meester Mark dan weer wel!

Categorie 12. De buitencategorie
Bij deze categorie werden er maximaal 2 vogelliefhebbers gevraagd om tussen 19.00-19.30 uur in de tenniskantine te zijn. 5 teams waren dit uhhhh vergeten en kwamen niet opdraven. In de kantine kregen ze 10 vogelgeluiden voorgeschoteld die ze moesten matchen met de juiste afbeelding van een vogel, en dan ook nog de juiste naam erbij vermelden. Kortom iets voor de echte vogelliefhebbers! 
Handel Zuid stuurde geen vogelliefhebber, maar een dove kwartel! Chris van d’n Broek kwam er na 5 minuten pas achter dat er continue vogelgeluiden te horen waren. 
Hobomifo zat de hele avond tegen de poort van familie Minten aan te kijken. Helaas wisten ze deze niet in te vullen in het antwoordenboek. 
Door heel Handel waren 10 jokers te vinden, waarvan de locatie op een cryptische manier omschreven was in het boek. 7 van de 10 jokers werden gevonden, waarvan er maar liefst 4 belanden in de witte zak van team de Vos!

Klokslag 23.00 uur. Gelukkig waren alle teams op tijd aanwezig om de antwoorden in te leveren. Alle boeken waren op een goede manier ingevuld, echter waren er 2 teams vergeten om de categorie van de joker in te vullen op de kaft! Team Bromollie, Pair de Loule, en Handel Zuid top team…. Jaa Handel Zuid, jullie leren elk jaar bij, maar het blijft moeilijk om het hele boek in te vullen!

Hieronder de eindslag.